Σαρκοζί για Τσίπρα: «Έφαγε το... καπέλο του»

MarketNews

Σαρκοζί για Τσίπρα: «Έφαγε το... καπέλο του», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έφαγε το... καπέλο του, αθετώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Ο κύριος Τσίπρας έφαγε το καπέλο του», δήλωσε ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς σε συνέντευξή του στη Le Figaro, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ Αθηνών - Βρυξελλών.

Ερωτηθείς ακόμα εάν ο ίδιος θα επιθυμούσε μία έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, τόνισε:

«Όχι, σε καμία περίπτωση όχι. Βλέπω, πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε το καπέλο του. Εγκατέλειψε την ιδέα να ξηλώσει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή στον Πειραιά, εγκατέλειψε την ιδέα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα υπό τις επευφημίες του ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν και της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν».

Και πρόσθεσε: «Σε όλους όσοι επικρότησαν τις εκλογές στην Ελλάδα, λέω το εξής: να που θα σας οδηγούσε η ψήφος στο "Εθνικό Μέτωπο". Μόλις εξελέγη ο Αλ. Τσίπρας κατάπιε τις προεκλογικές του υποσχέσεις του. Αυτό συνέβη σε μία αδερφή χώρα, στη καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού».