Την κλινική Κυανούς Σταυρός της Ειρήνης Ταπούτη και της Νεφέλης Σίνου τη γνωρίζω προσωπικά εδώ και χρόνια, γνωρίζω τους ανθρώπους της που δίνουν τη ζωή τους για τα ζώα, που δεν είναι οι τυπικοί κτηνίατροι που θα κάνουν τη δουλίτσα τους κι έξω από την πόρτα. Γνωρίζω την κυρία Ταπούτη που μπαίνει μπροστά για ολόκληρα καταφύγια, τη Νεφέλη που χωρίς να ξέρει τι και ποιος μόλις δει ένα πλάσμα που έχει ανάγκη θα πει “φέρε το μου και θα τα βρούμε”. Τους έχω πάει ημιθανή και σακατεμένα ζώα, ζώα ξεγραμμένα από θεούς κι ανθρώπους, ζώα που η μοναδική τους ελπίδα ήταν ο ανώδυνος θάνατος κι εκείνες κυριολεκτικά τα ανέστησαν. Έχουν βοηθήσει αφιλοκερδώς – όχι μια και δυο φορές – χιλιάδες ζώα. Και όχι γιατί τους υποχρέωνε κανείς αλλά γιατί το θέλουν και το πιστεύουν.

Εντός του χώρου της κλινικής, ενός χώρου που είναι απομονωμένος από τους άλλους και βρίσκεται το ένα εκ των υιοθετημένων σκυλιών του κτηνιατρείου, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα. Μία κοπέλα που πηγαίνει εκεί τα σκυλιά της για κτηνιατρική περίθαλψη, ζήτησε από την κ. Ταπούτη να κουρέψει και να κάνει μπάνιο η ίδια τα τρία σκυλάκια μιας φίλης της, της κ. Κατερίνας Βοζίκη, η οποία έχει υιοθετήσει τα ένα σκυλάκι από εκείνη. Μόνο και μόνο για να βοηθήσει η κ. Ταπούτη το δέχτηκε, όπως δέχεται σχεδόν όλα όσα της ζητάνε οι φιλόζωοι για να βοηθήσει τα ζώα χωρίς η ίδια να έχει κανένα κέρδος ή όφελος. Η κοπέλα που κούρευε το σκυλάκι και φίλη της κηδεμόνας του υποστηρίζει ότι βγήκε για λίγα λεπτά από το χώρο καλλωπισμού και μόλις μπήκε το βρήκε πνιγμένο με το λουρί του. Η κηδεμόνας των σκυλιών είχε αφήσει και τα τρία σκυλάκια της μόνα τους και γύρισε μετά από δύο ώρες κατόπιν τηλεφωνήματος για το τραγικό συμβάν. Επίσης, όσον αφορά την κοπέλα που κούρευε τα σκυλάκια είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της φιλοζωικής ομάδας Χαλκίδας και φροντίζει με το υστέρημα της δεκάδες ζώα στην περιοχή. 

Αδιαμφισβήτητα είναι ένα τραγικό γεγονός, ένα πλασματάκι πέθανε άδικα, είναι ένα δυστύχημα που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως, η κ. Ταπούτη έκανε παραχώρηση ενός χώρου της κλινικής της μόνο και μόνο για να βοηθήσει χωρίς να έχει να κερδίσει τίποτα, παρά μόνο να ζημιωθεί με τα λειτουργικά έξοδα του χώρου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπόλογη και γίνεται στόχος ανθρωποφαγικών υποθέσεων οι οποίες υποκινούνται από “φιλόζωους” που την έχουν φεσώσει με χιλιάδες ευρώ μέχρι κτηνιάτρους που τους “χαλάει την πιάτσα” με τις δωρεάν στειρώσεις, τις δωρεάν νοσηλείες, την πίστωση και τις πολύ χαμηλές τιμές. Αυτό το τραγικό γεγονός που όντως συνέβη εντός του χώρου της κλινικής, χωρίς όμως η κλινική να είναι υπαίτια, δεν αναιρεί το τεράστιο έργο της, μιας κλινικής που έχει σώσει χιλιάδες ζώα και βοηθάει διαχρονικά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα με αυτοθυσία. Δεν μπορεί να αναιρέσει τα τόσα ζώα που έχουν αναστήσει, φιλοξενήσει για μήνες δωρεάν και τα δεκάδες που έχουν υιοθετήσει. 

ΥΓ: Όφειλα να πω όσα ζω, γνωρίζω και βλέπω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

To ανάπηρο υιοθετημένο σκυλί της κλινικής – Η Νεφελίτσα

To ανάπηρο υιοθετημένο σκυλί της κλινικής

Υιοθετημένο σκυλί από τη Νεφέλη Σίνου πριν και μετά – Η Μέδουσα

Υιοθετημένο σκυλί από τη Νεφέλη Σίνου – Η Αννούλα

Υιοθετημένο σκυλί από την κλινική πριν και μετά – Ο Άλεξ

Το άρρωστο υιοθετημένο γατάκι της Νεφέλης Σίνου – Κάπτεν Χουκ

Λίγα από τα δύσκολα περιστατικά που έχει αναλάβει και περιθάλψει η κλινική 

 

Facebook Comments