Εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη, μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά, Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και άλλα απειλούνται.

Λίγο πριν τις επτά, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Νωρίτερα:

Eκτός ελέγχου είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δήλωσε τον Realfm 97,8 ότι έχουν καεί τρία σπίτια στην Πεντέλη, ενώ εκκενώθηκε το Λύρειο Ίδρυμα.

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.  Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Λίγο μετά τις 18:15 το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Επίσης έχει δοθεί η εντολή να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους και οι κατασκηνώσει στο Ζούμπερι.

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ακόμα ότι μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

«Η κατέυθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα:

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Καλλιτεχνούπολη.

Η φωτιά όπως φαίνεται από την περιοχή του Νέου Βουτζά.

Facebook Comments