«Αγοράστε ελληνικά ομόλογα»

MarketNews

«Αγοράστε ελληνικά ομόλογα»   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρεται στην ελληνική οικονομίας ο όμιλος της Morgan Stanley, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Πάολο Μπατόρι, επικεφαλής του τμήματος ομολογιακής πολιτικής προέτρεψε τους επενδυτές να στραφούν προς τα ελληνικά ομόλογα: «Αγοράστε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, τα ελληνικά ομόλογα, αν και ακόμη αντιμετωπίζονται σαν επένδυση που πιθανότατα θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων, τον τελευταίο καιρό σημειώνουν ράλι, επισημαίνοντας ότι την περασμένη Παρασκευή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε κάτω από το 10%, για πρώτη φορά από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

 

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά τα ομόλογα το Μάρτιο του 2012 βρίσκονταν στο 30%, οφείλει να παραδεχτεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος». Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του, το ποσοστό θα πέσει στο 9,5% μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Για ποιο λόγο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα; Διότι, σύμφωνα με  Μπατόρι, η ανάπτυξη δεν είναι μακριά. «Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου. Η Ελλάδα θα ανακάμψει φέτος και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς την επόμενη χρονιά», δηλώνει χαρακτηριστικά.


Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ πλέον εμφανίζεται εξαιρετικά μικρή. Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται πλέον ορατές και η ακραίες μορφές λιτότητας είναι «πιθανόν να απομακρύνονται», σημειώνει.