Σε ένα πρόβλημα για να βρεθεί η λύση θα πρέπει σε κάθε επιμέρους ερώτημα να βρίσκουμε την απάντηση. Το σύνολο των απαντήσεων μας φανερώνει τη λύση.

Ερώτημα πρώτο: Ποιος έφτασε το χρέος της Ελλάδας στο 180% και τη χρεοκόπησε; Απάντηση: Αυτοί που κυβερνούσαν τα τελευταία 30 χρόνια.

Ερώτημα δεύτερο: Ποιος εξέλεξε τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων? Απάντηση: Η γενιά του πολυτεχνείου και όλοι αυτοί που πλημυρίζανε την πλατεία Ομονοίας και την Πατησίων με πράσινα και μπλε σημαιάκια. 

Ερώτημα τρίτο: Με ποιο τρόπο οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών δημαγωγούσαν τον κόσμο? Απάντηση: Μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου έλεγχαν.

Βασικό ερώτημα: Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, η γενιά του πολυτεχνείου και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνανε καλό σε αυτή τη χώρα; Απάντηση: OXI

Κρίσιμο ερώτημα: Οι τελευταίες κυβερνήσεις, η γένια του πολυτεχνείου και τα ΜΜΕ μας προτρέπουν (εκβιάζουν) να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το θέλουνε για το καλό της χώρας; Απάντηση: …..εσείς θα το κρίνεται.

Όταν δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος θέλει πραγματικά το καλό της χώρα. Θα πρέπει αμέσως μετά να βρούμε το ποιος θέλει το κακό της χώρας.

Ηθικό ερώτημα: Πόσο ηθικό και δίκαιο είναι εκείνη η γενιά που ξεχείλιζε τους δρόμους με πράσινα και μπλε σημαιάκια, που αποφάσισε να υπερχρεώσει-χρεοκοπήσει την επόμενη γενιά για να περάσει εκείνη “ζάχαρη” να πάει ξανά στην κάλπη και να αποφασίσει ΞΑΝΑ για το μέλλον της χώρας?

Πόσο ανήθικη μπορεί να είναι εκείνη η γενιά που αντί να αφήσει τη νεολαία να επιλέξει το μέλλον της, για ακόμη μια φορά θα κοιτάξει το συμφέρον της ακόμα και αν ετοιμάζεται σύντομα να κλείσει τα μάτια της.

Ιστορικό ερώτημα: Γίνεται να είμαστε περήφανοι για την ένδοξη ιστορία μας, για την θυσία των Λακεδαιμονίων στις Θερμοπύλες, για τις επαναστάσεις επί τουρκοκρατίας, για το ΟΧΙ του Μεταξά το 1940 αλλά την ίδια ώρα εμείς να φοβόμαστε να μη θυσιάσουμε τίποτα και να παραδώσουμε τα κλειδιά της χώρας στους γερμανούς;

Καλό θα ήταν η γενιά που μας προκάλεσε όλο αυτό το κακό να σιωπήσει και η νέα γενιά να πάρει δύσκολες αποφάσεις όχι μόνο για το δικό της μέλλον αλλά και για το μέλλον τον επόμενων γενεών. 

Facebook Comments