Με τις διαθέσεις της αγοράς να είναι φανερά βελτιωμένες σήμερα, βλέπουμε τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται και πάλι και μια κάπως υψηλότερη μεταβλητότητα των US yields πράγμα που σημαίνει ότι η βελτίωση οδηγεί το EUR/USD χαμηλότερα (η οποία θα μπορούσε να είναι αντίθετη προς την πραγματικότητα, αν δεν το σκεφτούμε με όρους αποδόσεων).

Παρ όλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα μεταξύ του 10ετούς spread και το EURUSD με τα ομόλογα να δείχνουν ότι το ζεύγος θα πρέπει να διαπραγματεύεται υψηλότερα. Προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό το χάσμα θα κλείσει – μπορεί επίσης να λειτουργήσει με τον τρόπο ότι οι αγορές θα βρουν ισορροπία σε ένα νέο επίπεδο.

Ακόμη μεγαλύτερο κενό μπορεί να εντοπιστεί στο FRA9x12 spread. Έτσι αυτή τη στιγμή, κοιτάζοντας την αγορά ομολόγων, θα πρέπει να καταλάβουμε τον ανοδικό κίνδυνο (upside risk) που υπάρχει για τo EUR/USD βραχυπρόθεσμα, ακόμη και αν είναι οι απόψεις μας μεσοπρόθεσμα είναι διαφορετικές.

Αν συνδυάσουμε και το πολιτικό κομμάτι της πιθανής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας-δανειστών αυτό που θα περιμένω με μια πιθανή συμφωνία είναι μια ανοδική έκρηξη του EUR/USD σε υψηλότερα επίπεδα προκειμένου να βρεθούν νέες ευκαιρίες για επιστροφή στην κύρια (πτωτική) τάση. 

Facebook Comments