Η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, πέραν των καταστροφικών συνεπειών της σε ανθρώπινο και φυσικό κεφάλαιο, αποτέλεσε τομή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Και αυτό γιατί αμφισβητήθηκε στην πράξη η ικανότητα της κυβέρνησης να ασκήσει αποτελεσματική διακυβέρνηση και να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Ατυχής και προκλητική η διαχείριση

Και επειδή, επιπρόσθετα, στο κέντρο της κριτικής και της αμφισβήτησης βρέθηκε ο ηγέτης του κόμματος που κυβερνά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενεπλάκη το ίδιο βράδυ της αποφράδας 23ης Ιουλίου στη διαχείριση, επιχειρησιακή και επικοινωνιακή, της πρωτοφανούς καταστροφής.

Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός εξετέθη στον μέγιστο βαθμό συμμετέχοντας σε εκείνη τη συνεδρίαση-παρωδία στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και ευνοώντας, στη συνέχεια, την προκλητική και εμφανώς κυνική επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης τις πρώτες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Μέχρι εκείνη την καταστροφική νύχτα τίποτε δεν άγγιζε τον κ. Τσίπρα. Κατά έναν αδιευκρίνιστο τρόπο, είχε εξασφαλισμένες ανοχή και προστασία – οι όποιες ευθύνες του είτε δεν αποδίδονταν είτε δεν λαμβάνονταν καν υπ’ όψιν.

Οι κυβερνώντες δεν αντελήφθησαν εξαρχής το βάρος της μεγάλης σκιάς αποδοκιμασίας και αμφισβήτησης που άπλωσε πάνω τους το τραγικό γεγονός. Γι’ αυτό και οι πρώτες αντιδράσεις ήταν προκλητικές και προσβλητικές ακόμη και έναντι των πυροπλήκτων.

πηγή: In.gr

Facebook Comments