Το ένα μετά το άλλο, τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να εμφανίσουν ως δεδομένη την αναστολή της περικοπής των συντάξεων που ψήφισαν πριν από μερικούς μήνες, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μία τέτοια ενέργεια μονομερώς.

Την ίδια στιγμή – και μετά τις συστάσεις του ΔΝΤ ότι πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου του 2019 –  ευρωπαίος αξιωματούχος  στέλνει μέσω των «ΝΕΩΝ» ξεκάθαρο μήνυμα, υποστηρίζοντας ότι «η απόφαση για τις συντάξεις έχει ληφθεί, είναι ξεκάθαρη και έχει ήδη συμφωνηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, όσο πλησιάζουμε προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μία σειρά από μέτρα, όπως φοροελαφρύνσεις παίζουν το παιχνίδι των παροχών, εμμένοντας στην άποψη ότι τελικά θα καταφέρουν να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Στο πλαίσιο του κυβερνητικού αφηγήματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το θέμα των συντάξεων, λέγοντας ότι δεν θα κοπούν. Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» συμπληρώνοντας ότι όλα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση τεκμηριώνονται με αριθμούς που δεν αμφισβητούνται.

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του επικαλέστηκε για να υποστηρίξει τη θέση της κυβέρνησης το πορτογαλικό μοντέλο. Ο κ. Παππάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Πορτογαλία αρνήθηκε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς να υπάρξει καμία κρίση. «Ελλάδα και Πορτογαλία βρίσκονται στην ίδια μεταμνημονιακή κατάσταση. Επίσκεψη των θεσμών, συζήτηση και κατάρτιση έκθεσης με τις απόψεις των δύο πλευρών. Ούτε επιβεβλημένα μέτρα, ούτε εποπτεία. Η Πορτογαλία αρνήθηκε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς να υπάρξει καμία κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά βάζοντας και αυτός το δικό του… λιθαράκι στο επικοινωνιακό αντάρτικο της κυβέρνησης για μη περικοπή των συντάξεων.

«Φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης βάζει ευρωπαίος αξιωματούχος

Την ίδια στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αρχίσει το παιχνίδι των παροχών ενόψει ΔΕΘ αλλά και με φόντο τις εκλογές, ευρωπαίοι αξιωματούχοι στλένουν αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα, καλώντας την να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει ψηφίσει.

Λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι «η απόφαση για τις συντάξεις έχει ληφθεί, είναι ξεκάθαρη και έχει ήδη συμφωνηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: ΤαΝέα

Facebook Comments