Καμία χώρα δεν κατάφερε να βγει από μια βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, σαν και αυτή που βιώνει η πατρίδα μας την τελευταία δεκαετία, αρνούμενη να αλλάξει.

Αρνούμενη να παραμερίσει και να αφήσει στο παρελθόν, νοοτροπίες και πρακτικές που λειτούργησαν ως γεννήτορες και ανατροφοδότες της κρίσης.

Δεν μιλάμε φυσικά για την ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες μάθαμε τα αναγκαία διδάγματα αυτής της κρίσης, και δίνουμε ραντεβού στις κάλπες του μέλλοντος, για μια ηχηρή και διαρκή απάντηση σε όσους συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Το πρόβλημα είναι η αρρωστημένη και μη επιδεχόμενη διόρθωσης νοοτροπία της σημερινής κυβέρνησης. Της πλειοψηφίας που αναδείχτηκε από τις κάλπες του 2015, σε επίπεδο Κοινοβουλίου, και όχι φυσικά κοινωνίας, καθώς τη μάχη αυτή, η κυβέρνηση Τσίπρα την είχε χάσει από το ξεκίνημα.

Σύμφωνα με τη ρητορική του Πρωθυπουργού, εδώ και μερικές εβδομάδες η χώρα μας έχει αφήσει πίσω τα Μνημόνια. Φυσικά, το μόνο που συνέβη είναι ότι, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα.

Τα οικονομικά και κοινωνικά βάρη που συνοδεύουν το Μνημόνιο, είναι ακόμη εδώ. Και θα συνεχίσουν να συντροφεύουν την ελληνική κοινωνία στο ορατό μέλλον.

Ακούσαμε επίσης τον Πρωθυπουργό, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, που ο ίδιος επέλεξε για να διαχειριστεί την επικείμενη ήττα του στις βουλευτικές εκλογές, να ομιλεί για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις.

Είναι οξύμωρο ωστόσο, να χρησιμοποιεί τέτοιες έννοιες, ο Πρωθυπουργός που ευθύνεται για τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Που οδήγησε στην ανεργία και την απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Για να βγει πραγματικά από την κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται ανατροφοδότηση της αγοράς εργασίας. Νέες θέσεις εργασίας. Τέτοιες που, μονάχα μέσω επενδύσεων μπορούν να προκύψουν.

Δυστυχώς, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, Πρωθυπουργός παραμένει ο κ. Τσίπρας. Για τον οποίο, όπως και για την κυβέρνησή του, τέτοιες έννοιες… αγνοούνται.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεση προσφυγή στην κάλπη. Για να διορθώσει το κακό που της προκάλεσε μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας. Και να μην της προκαλέσει άλλο.

Facebook Comments