Οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» των θεσμών καταφτάνουν στην Αθήνα την Τετάρτη ενόψει της έναρξης της «μεταμνημονιακής» αυστηρής εποπτείας.

Στις διαπραγματεύσεις  η ελληνική πλευρά θα ανοίξει όλη την ατζέντα των θεμάτων και κυρίως τα σχέδια για τις φοροελαφρύνσεις και παροχές, το στίγμα των οποίων έδωσε το σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

Το πιο «καυτό» για την κυβέρνηση θέμα είναι οι συντάξεις και τα περιθώρια που θα έχει να αναστείλει την περικοπή τους από 1η Ιανουαρίου 2019.

Τη Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος, στο γραφείο του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αντικείμενο τις αλλαγές στην φορολογική διοίκηση.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα δημοσιονομικά δεδομένα που σχετίζονται με την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και οι προβολές για το επόμενο έτος. Ακόμη, συζήτηση έγινε για την ενεργοποίηση του νέου Λογιστικού Σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης (δηλαδή της νέας αναλυτικής ταξινόμησης εσόδων και δαπανών), για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, κ.α.. Στο υπουργείο Ενέργειας εξετάσθηκαν όλες οι εκκρεμότητες έως το τέλος του 2018.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η αποεπένδυση της ΔΕΗ από τον λιγνίτη, οι συμβάσεις παραχώρησης του ΔΕΣΦΑ, η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ για το 2018, κ.α..

Σήμερα αναμένεται να συζητηθούν η πορεία και αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις ρυθμίσεις χρεών.

Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

ΠΗγή: In.gr

Facebook Comments