Ας είμαστε σοβαροί. Η ΝΔ έχει πολλά (και μερικά απ’ αυτά σοβαρά) κουσούρια, αλλά ακροδεξιό κόμμα δεν είναι. Διότι αν κάποιος ξένος πολίτης που θα προσγειωνόταν στην χώρα πίστευε αυτά που λένε κάθε μέρα οι κυβερνητικοί, θα έψαχνε να βρει την Λεπέν στην θέση που κάθεται ο Μητσοτάκης στα έδρανα της Βουλής. Εδώ προχθές, η ΝΔ ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Ουγγαρίας του Όρμπαν και μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα βγήκε ο Παπαδημούλης και θριαμβολόγησε καταγγέλλοντας την Ορμπανοποίηση της ΝΔ.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Στην Ελλάδα έχουμε έναν δικομματισμό του οποίου τα δυο κόμματα συγκλίνουν προς το κέντρο. Ίσως επειδή στην Ελλάδα το κέντρο δίνει τη νίκη στις εκλογές, οι δυο μονομάχοι έχουν αποδυθεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να ξεχάσουν όσο γίνεται τις πολιτικές τους ρίζες και να πλασαριστούν στον λεγόμενο μεσαίο χώρο σαν να ήταν κεντρώοι αναντάμ μπαμπαντάμ. Η ΝΔ ξεκίνησε από την λαϊκή δεξιά και τώρα έχει φαγωθεί να ανοίξει τα ψηφοδέλτια της σε κεντρώα στελέχη, ο δε ΣΥΡΙΖΑ από κει που ήταν ο ακροαριστερός επαναστάτης της Ευρώπης προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι η φυσιογνωμία του καθρεφτίζεται στο πρόσωπο της Ξενογιανακοπούλου.

Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα αριστερό λαϊκιστικό κόμμα (για αυτό και δεν έχει πρόβλημα να αγαπιέται με τον ακροδεξιό Καμένο), ενώ η ΝΔ είναι ένα καθαρόαιμο κενροδεξιό κόμμα που συγκρίνοντας το με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή Δεξιά είναι …σχεδόν σοσιαλδημοκρατικό. Κανένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς δεν ευδοκιμούν στην ελληνική κεντροδεξιά. Ούτε ο αντιευρωπαϊσμός, ούτε ο εθνικισμός, ούτε η αντιμεταναστευτική ρητορεία, ούτε ο αντισημιτισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια θα το ήθελε πάρα πολύ να έχει απέναντι μια πραγματικά ακροδεξιά ΝΔ ώστε να εκμεταλλευτεί το αντιδεξιά αισθήματα μέρους των ψηφοφόρων, πλην αυτό δεν του ‘κατσε. Ούτε ο Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα τους ώστε να επιτρέψει να γίνει η ΝΔ δυο μεγάλα κομμάτια, για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχος στο παιχνίδι.

Βέβαια αυτό θα ζήσουμε από δω μέχρι τις εκλογές. Ο θηριώδης κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός θα προσπαθεί να πείσει ότι κάθε πρόταση της ΝΔ (αλλά και του ΚΙΝΑΛ που υποτίθεται ότι είναι δεμένο στην ακροδεξιά ΝΔ) θα είναι βγαλμένη μέσα από δικτατορίες, χούντες και ακροδεξιά υπόγεια. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεχαστούν τα Κατρουγκάλεια ασφαλιστικά, το φορολογικό γδάρσιμο, οι πλειστηριασμοί και τα Μακεδονικά. Τι να κάνουμε, έτσι θα πορευτούμε ως τον Μάη. Παρακολουθώντας τον Αλέξη που ξεκίνησε την πρωθυπουργική θητεία του ως Μπολιβάρ και κατέληξε να γλύφει αηδώς τους Αμερικανούς, να προσπαθεί να βαφτίσει τον Μητσοτάκη Όρμπαν. Θα το υποστούμε κι αυτό, ανάμεσα στ’ άλλα….

Facebook Comments