Πεπεισμένος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του εάν έλθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Δίχως να αναφερθεί συγκεκριμένα στο τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από το δικομματικό σχήμα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν σημεία τριβής» ανάμεσα στους δύο εταίρους αλλά μόνον «διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης πως η διαφωνία του κ. Καμμένου είναι απλώς μια.

Επισήμανε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν επεξεργάζεται ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας ή οτιδήποτε άλλο ενώ υποβάθμισε την διαφοροποίηση του κ. Καμμένου ως συνηθισμένη έκφανση των διαφορών που υπάρχουν σε κυβερνήσεις συμμαχίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι βούληση του πρωθυπουργού είναι η συμφωνία των Πρεσπών να κατατεθεί μόλις και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλευρά των Σκοπίων: Δηλαδή αφότου η συμφωνία υπερψηφιστεί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων.

 

Facebook Comments