Θυμάμαι, όταν επί κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, οι δανειστές ζητούσαν από την Ελλάδα να υποθηκεύσει όλη την ακίνητη περιουσία της σε ένα Υπερταμείο που θα λειτουργούσε από τους ξένους και θα διέπετο από τους αυστηρούς κανόνες του αγγλικού δικαίου, τον Αλέξη Τσίπρα να τους κουνάει το δάχτυλο επιτιμητικά κι απειλητικό. «Μην τολμήσετε να το κάνετε. Μην δεχθείτε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.», τους έλεγε και τους αποκαλούσε με διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς: «ταγματασφαλίτες», «γερμανοτσολιάδες», «μερκελιστές», κοκ! Οι τότε κυβερνήσεις αντιστάθηκαν σθεναρά στις πιέσεις. Δεν υπέκυψαν στις απαιτήσεις των δανειστών. Κι όμως αυτό που δεν δέχτηκαν οι «γερμανοτσολιάδες μνημονιακοί», το δέχτηκε ο «περήφανος αντιμνημονιακός» Τσίπρας κι η κυβέρνηση Συριζανέλ το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2015, όταν μετά το τραγικό δημοψήφισμα πήγε ικέτης στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε, να τον σώσουν…
 
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές, υποθηκεύονται 10.000 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανάμεσα τους ακόμα και μουσεία κι εθνικά μνημεία. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι για τα επόμενα 99 χρόνια, αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις κάποιο διάστημα, οι δανειστές θα έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλευθούν, να κατάσχουν και να πουλήσουν ή να ενοικιάσουν ακόμα κι εθνικά μνημεία, όπως η Κνωσσός και το ανάκτορο της. Αυτό είναι ανατριχιαστικό. Αδιανόητο. Η κυβέρνηση των Συριζανέλ, δυνάμει ξεπουλά τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας και της μακραίωνης ιστορίας της.
 
Κι ακόμα χειρότερα. Επειδή στην κυβέρνηση κατανοούν το ανοσιούργημα τους, κάνουν την μεταβίβαση των ακινήτων εν κρυφτώ και παραβύστω. Χρησιμοποιούν περίεργους κωδικούς για να τα περιγράψουν, για να μην μαθευτεί ποιά είναι τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο. Μαθαίνουμε ότι είναι ακόμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όταν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της κατάντιας ίσως αντιληφθούμε ότι η περιβόητη έξοδος από τα Μνημόνια που διαφημίζει η κυβέρνηση των Συριζανέλ είναι ακόμα χειρότερη από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα μετά τον ταπεινωτικό πόλεμο του 1897!

Facebook Comments