«Σε πολύ καλή θέση είναι οι τράπεζες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στην Βουλή στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την κατάσταση με τις τράπεζες. «Η άποψή μου είναι σαφής. Έχουμε τέσσερα θετικά πράγματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Οι δύο από τις τέσσερις τράπεζες δεν έχουν ανάγκη επείγουσας παροχή ρευστότητας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Να μην λέτε ότι καταρρέουν οι τράπεζες. Δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και αλήθεια», ήταν το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει ο κ. Τσακαλώτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η δική μου άποψη για τις τράπεζες είναι σαφής: Έχουμε τέσσερα θετικά πράγματα τον τελευταίο καιρό για τις τράπεζες. Δεν έχουν πια ELA, δηλαδή δεν έχουν ανάγκη ρευστότητας, όλες οι τράπεζες έπιασαν τους στόχους για τα κόκκινα δάνεια, όλες πέρασαν τα stress tests, όλες έχουν επιστροφή καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα».

«Αυτά πρέπει να κοιτάνε, όχι αυτοί που κάνουν σπέκουλα, αλλά οι επενδυτές που θέλουν να βγάλουν λεφτά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Facebook Comments