Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών οδεύει προς την Βουλή άφησε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ανατρέποντας τις έως τώρα ισορροπίες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε στην ΕΡΤ πως εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, τότε οι ΑΝΕΛ «μπορούν να συζητήσουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε όμως ότι εάν η ΝΔ δεν διατυπώσει ξεκάθαρη στάση οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να την βοηθήσουν να ανατρέψει την σημερινή κυβέρνηση και το έργο που έχει τελεστεί.

Ο κ. Τοσουνίδης επαναβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ προτίθενται να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα απώλεια της δεδηλωμένης.

Επανέλαβε πάντως την εκτίμηση του κόμματος ότι η ΠΓΔΜ ούτως ή άλλως δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας και συνεπώς δεν θα προκύψει ζήτημα.
 

Facebook Comments