Τέλος εποχής και επισήμως, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε δημόσια ομιλία της ανέφερε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια πρόεδρος του CDU, ούτε υποψήφια βουλευτής. «Δεν θα αναζητήσω οποιαδήποτε πολιτική θέση, αφότου ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία το 2021», είπε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδει το Reuters.

Συμφωνα με το πρακτορείο, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών στο κρατίδιο της Έσσης ήταν απογοητευτικά». «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε “business as usual” μετά τις εκλογές στην Έσση, τη Βαυαρία και τις κυβερνητικές διαφωνίες», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι οι εκλογές στα δύο κρατίδια πρέπει να λειτουργήσουν ως σημείο καμπής για τον κυβερνητικό συνασπισμό. «Αναλαμβάνω την ευθύνη για ότι έχει γίνει από τις ομοσπονδιακές εκλογές πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα:

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στα ηγετικά στελέχη του κόμματός, της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματος, στο επικείμενο συνέδριο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Την πληροφορία αποκάλυψε ανώτερη κομματική πηγή.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές του ανήρτησε στο twitter ότι η Αγκελα Μέρκελ επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων στο κρατίδιο της Εσσης όπου το CDU σημείωσε μεγάλες απώλειες παρά την πρωτιά.

Η αποχώρηση της Αγκελα Μέρκελ από την προεδρία του κόμματος θα επιτρέψει, σημειώνει το Reuters,  σε έναν νέο Πρόεδρο του CDU να κτίσει το προφίλ του για την επόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση του 2021.

Facebook Comments