Πετρόπουλος για συντάξεις: Μόνο όσοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά

MarketNews

Πετρόπουλος για συντάξεις: Μόνο όσοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά των συντάξεων, ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους και εκτίμησε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση το δημόσιο ταμείο.

Ανέφερε μάλιστα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το νόμο που προβλέπει πλαφόν 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη απόφαση για επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές, θα προσέκρουε σε αυτό το νόμο.

Ερωτηθείς για αποφάσεις δικαστηρίων που δίνουν αναδρομικότητα σχολίασε ότι είναι αντίθετες με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ερωτηθείς σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι με την υποβολή της διακόπτεται η παραγραφή για ένα εξάμηνο και μετά το πέρας του εξαμήνου, ο συνταξιούχος έχει 5 χρόνια περιθώριο προκειμένου να προσφύγει δικαστικώς.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να ασκήσουν αγωγή αλλά θα τα πληρώσουμε όλα, εφόσον βέβαια κριθεί οριστικά το ζήτημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απηύθυνε έκκληση να σταματήσει όλο αυτό το παιχνίδι με την επιστροφή των αναδρομικών που γίνεται εις βάρος των συνταξιούχων, καθώς, όπως υπογράμμισε, κάποιοι ψάχνουν να βρουν πελατεία.