Έντονες αντιδράσεις στον χώρο της ΝΔ προκάλεσε η επιλογή του Πέτρου Τατσόπουλου για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και η δημοσιοποίηση της απόφασης του να προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να είναι υποψήφιος της στις επόμενες εκλογές, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από αρκετούς από τους παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ, που επιδιώκουν “ιδεολογικοπολιτική καθαρότητα” στις λίστες της παράταξης τους. Τους καλοποαίρετους εξ αυτών τους καταλαβαίνω.

Δεν σας κρύβω ότι ούτε εγώ είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή του κ. Τατσόπουλου. Κι αν ψήφιζα στην περιφέρεια που θα είναι υποψήφιος, θα προτιμούσα να σταυρώσω κάποιους άλλους από τους συνυποψηφίους του, μεταξύ των οποίων είναι κι οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκις, παρά εκείνον. Δεν είναι του γούστου μου ο Πέτρος. Δεν συμφωνώ με τους γυρολόγους της πολιτικής. Δεν είμαι σίγουρος ότι φέρνει ψήφους στη ΝΔ. Δεν συμφωνώ με τις επιλογές του, όπως ότι είχε προτιμήσει να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα ως πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω την κίνηση του κ. Μητσοτάκη, που γνωρίζει προφανώς καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τις ανάγκες του κόμματος του. Βασικός στόχος της ΝΔ είναι να ανατρέψει στις κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατακτήσει, με την ψήφο των Ελλήνων, την εξουσία. Για να το πετύχει αυτό, ο Κυριάκος δεν πρέπει να εκφράσει μόνο τον παραδοσιακό κεντροδεξιό χώρο της ΝΔ. Αλλά το ακόμα ευρύτερο αντισύριζα ρεύμα, που σαρώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και υπερβαίνει τον χώρο της ΝΔ. Αυτή είναι μια αλήθεια, που αρκετοί νεοδημοκράτες δεν μπορούν η δεν θέλουν να αντιληφθούν. Στις επόμενες εκλογές, το βασικό δίλημμα που τίθεται ενώπιον του κυρίαρχου εκλογικού σώματος είναι στην πραγματικότητα “ΣΥΡΙΖΑ η αντιΣΥΡΙΖΑ”. Η ΝΔ για να κερδίσει την αυτοδυναμία, που της είναι απαραίτητη για να κυβερνήσει χωρίς εμπόδια είναι να εκφράσει συνολικά το αντισύριζα κύμα.

Αυτό το ρεύμα πρέπει να εκφραστεί και με πρόσωπα, που θα επιλεγούν για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και θα μπορούν να εκφράσουν ευρύτερες δυνάμεις. Ο Κυριάκος επέλεξε μεταξύ αυτών τον Πέτρο Τατσόπουλο. Δεν γνωρίζω τι στοιχεία, που δεν έχω εγώ, διαθέτει. Προφανώς ξέρει καλύτερα από μας. Οσο κι αν με ενοχλεί ο κ. Τατσόπουλος, το βέβαιο είναι ότι είναι λάβρος αντιΣΥΡΙΖΑ κι από τότε που αποχώρησε από το κόμμα αυτό, του οποίου είχε υπάρξει βουλευτής μετά το 2012 έως το 2014, έχει καταφερθεί με σφοδρότητα εναντίον των επιλογών και των συμπεριφορών του Τσίπρα και των συντρόφων του.

Συνεπώς, εφόσον μπορεί να εκφράσει αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους, που δεν προέρχενται από τον στενό νεοδημοκρατικό χώρο, αυτό θα είναι θετικό στην προσπάθεια της ΝΔ να κατακτήσει την εξουσία και να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Αν δεν τα καταφέρει να φέρει τέτοιους ψηφοφόρους στην ΝΔ, τότε απλώς και μόνον δεν θα εκλεγεί και θα πάψει να απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου.Τόσο απλά…

Facebook Comments