Σημαντική αύξηση των εδρών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές προβλέπει η ιστοσελίδα Politico, κάνοντας αναγωγή των δημοσκοπικών τάσεων που επικρατούν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην διαδραστική εφαρμογή που χρησιμοποιεί για να προβλέψει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών συνολικά, αξιοποιώντας όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνοντας παράλληλα αναγωγή των τοπικών τάσεων, το Politico εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 10 ευρωβουλευτές (από τους συνολικά 21 της Ελλάδας), διπλασιάζοντας έτσι την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη δεύτερη θέση, αρκετά πιο κάτω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμάται ότι θα εκλέξει έξι ευρωβουλευτές (όσους και το 2014), ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 2 θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Χρυσή Αυγή με επίσης δύο (από τις 3 που είχε) και τέλος μία το ΚΚΕ.

Οι προβλέψεις του Politico για τις Ευρωεκλογές του 2019

Όπως αναφέρει το Politico, το αποτέλεσμα προκύπτει με συνδυασμό όλων των δημοσκοπήσεων της εκάστοτε χώρας («poll of polls») και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο αλγόριθμο, το λεγόμενο φίλτρο «kalman», για να εξάγει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά με την παραπάνω μέθοδο, το Politico προβλέπει πως η Νέα Δημοκρατία θα συγκεντρώσει το 36,79% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,4%, το Κίνημα Αλλαγής 7,88%, η Χρυσή Αυγή 7,62% και το ΚΚΕ 6,94%, ενώ δεν εξασφαλίζουν θέση η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

Πηγή: In.gr

Facebook Comments