Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγραφεί μεγάλη δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 13,5%. 

Χαμηλό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις στο 1% και του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%. 

Υψηλός είναι ο βαθμός συσπείρωσης της ΝΔ σε ποσοστό 83%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο μισό δηλαδή το 52%. Στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντλεί ψηφοφόρους από την μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων που φτάνει στο 13%. Στην ίδια κατηγορία ψηφοφόρων η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 3%. 

Μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 11 μονάδες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 24%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 34%. 

Πως αξιολογούν οι Έλληνες τα οικονομικά του νοικοκυριού τους
Το 42% απαντά ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του είναι Δύσκολη/Πολύ Δύσκολη και το 38% απαντά Μέτρια. Μόλις το 11% απαντά Άνετη/Πολύ Άνετη.

Τι γνώμη έχουν για την ανομία στα πανεπιστήμια και την εγκληματικότητα
Στην ερώτηση αν η πολιτεία αντιμετωπίζει σωστά και με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους το 73% απαντά Μάλλον Όχι και Σίγουρα Όχι. Σίγουρα Ναι και Μάλλον Ναι απαντά μόλις το 14%

Πώς επηρεάζει την ψήφο τους ο καταιγισμός υποθέσεων σκανδάλων
Τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν την ψήφο των πολιτών. Το 43% απαντά ότι επηρεάζεται ελάχιστα έως καθόλου και μόλις το 10% απαντά ότι επηρεάζεται λίγο. Συνολικά το 26% δηλώνει ότι επηρεάζεται αρκετά και πολύ.

Τι πιστεύουν για τις εξαγγελίες προσλήψεων στο Δημόσιο αν προχωρήσει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας
Και πάλι οι πολίτες απαντούν ότι δεν επηρεάζεται η ψήφος τους από τις εξαγγελίες για προσλήψεις στο Δημόσιο. Ελάχιστα έως καθόλου απαντά ότι επηρεάζεται το 53% των ερωτηθέντων. Λίγο επηρεάζεται το 11%, ενώ πολύ και αρκετά απαντά το 17%. 

Facebook Comments