Κλείνει ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι το Σάββατο εν μέσω φόβων για νέο κύμα βίας στους δρόμους λόγω των νέων μαζικών διαδηλώσεων που διοργανώνουν τα κίτρινα γιλέκα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Πύργου SETE δήλωσε: «Οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι δεν μας επιτρέπουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες σε ασφαλείς συνθήκες».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ η κυβέρνηση θα αναπτύξει εκτάκτως 85.000 αστυνομικούς σε όλη τη Γαλλία ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται στην πρωτεύουσα και θωρακισμένα οχήματα.

Η αστυνομία προέτρεψε να κλείσουν όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού και σίγουρα κάποια μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση προς τα κίτρινα γιλέκα να μην πάνε στο Παρίσι να διαδηλώσουν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες.

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τη μέγιστη αποφασιστικότητα. Μαχόμαστε εναντίον του μίσους και της βίας» σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

Υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στις αρχές του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων ότι προετοιμάζονται για «κύμα βίας» το Σάββατο, με ακτιβιστές και από τα δεξιά και από τα αριστερά να σχεδιάζουν να κατακλύσουν την πρωτεύουσα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, ο Φιλίπ δήλωσε ότι 8.000 αστυνομικοί θα εγκατασταθούν στο Παρίσι, καθώς και δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα, με τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Παρά την εξαγγελία της κυβέρνησης Μακρόν για την ακύρωση του μέτρου, τα «Κίτρινα Γιλέκα» εμμένουν στο κάλεσμα που έχουν απευθύνει, προγραμματίζοντας νέες κινητοποιήσεις.
 

Facebook Comments