Νέες δοκιμασίες για την κυβερνητική συνοχή αναμένεται να φέρει η ερχόμενη εβδομάδα, μετά την αναζωπύρωση της λεκτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σε δύο αναρτήσεις στο Twitter, μία εκ των οποίων έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν θα αποδεχτεί «τετελεσμένα» όσον αφορά το Μακεδονικό και προανήγγειλε «ανένδοτο». Κατηγόρησε δε τον πρώην ΥΠΕΞ πως επιχειρεί να προκαλέσει «αποστασία» βουλευτών των ΑΝΕΛ ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…» προσέθεσε ο υπουργός Άμυνας.

 
 

Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…

Ο κ. Καμμένος έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ το πρωί της Τετάρτης, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος εκ νέου η στάση του κυβερνητικού εταίρου όσον αφορά το Σκοπιανό.

Με δεδομένου ότι η Βουλή της ΠΓΔΜ αναμένεται να εγκρίνει οριστικά την αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος έως τις 15 Ιανουαρίου, κυρώνοντας έτσι τις Πρέσπες, απέχουμε πλέον λίγες εβδομάδες από την κατάθεση της συμφωνίας και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο κ. Καμμένος έχει διαμηνύσει σε αυτή την περίπτωση οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Facebook Comments