Η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το 2019 στο κεντρικό δελτίο του OPEN εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για άλυτο πρόβλημα εξαιτίας της αδράνειας κυβερνήσεων. Είναι βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι η θέση που απέκτησε η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια».

«Αν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια το δεύτερο σημαντικό επίτευγμα είναι η αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση για το πρόβλημα της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας ο πρωθυπουργός απάντησε: «Θεωρώ ότι και τα δύο είναι θέματα ανύπαρκτα και αναδείχθηκαν από την ανάγκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει ένα θέμα μέσα από το πρίσμα του μικροκομμματικού πολιτικού συμφέροντος».

Ανέφερε ότι η συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκοπιανό υποτάσσεται στο «μικροκομματικό όφελος». «Το μόνο που υπάρχει είναι διαρκής ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να διαφοροποιηθεί και η ανάγκη να κερδοσκοπήσει πολιτικά. Αυτό μπορεί να το κάνεις κάποιος σε άλλα θέματα αλλά όχι στα εθνικά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

“Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Είναι ένδειξη σταθερότητας να γίνουν έτσι τα πράγματα. Σε πείσμα πολλών η κυβέρνηση θα εξαντλήσει και την τελευταία ημέρα. Ο Οκτώβριος είναι ο στόχος και δουλεύω προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Για την κυβερνητική κρίση: Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ν/σ της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί. Δεν είναι βεβαίως ένα ν/σ σαν όλα τα άλλα. Στα εθνικά θέματα ο καθένας δικαιούται να παίρνει θέση. Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν και ένας εξαιρετικός υπουργός Άμυνας, έχει μια διαφορά σε σχέση με τον κ. Μητσοτάκη. Ήταν από αυτούς που είχε διαφωνήσει ακόμη και με την εθνική γραμμή της στάσης Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Όταν ο Καμμένος λέει ότι εγώ δεν θα ρίξω την κυβέρνηση, ότι δεν θέτω ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κρίση. Θα υπάρξει εάν αλλάξει αυτή τη θέση. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει. Γιατί δεν θα ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι ο Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστούνη του στην κυβέρνηση και αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή. Αν δεν το κάνει αυτό θα μετρηθούμε στη Βουλή. Θα ζητήσω ψήφο εμπιστούνης”. 

 

Facebook Comments