Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

MarketNews

Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη εμπιστοσύνης που βρίσκεται σε εξέλιξη, υποκρύπτει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι και ο μοναδικός -όπως είπε- λόγος που αποχωρούν από την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ παραβιάζει το Σύνταγμα και επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατηγορώντας τον ότι «εκχώρησε εθνική κυριαρχία». Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει την Συμφωνία για το ονοματολογικό σε δημοψήφισμα.

Ο κ. Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «για το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα». Ο πρόεδρος  των ΑΝΕΛ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησε, ότι για το θέμα το εθνικό «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Νωρίτερα:

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα.

Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.

 

Συνεχής ενημέρωση