Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Συντάγματος μια μεγαλειώδης διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο για κύρωση. Συμβολική μέρα για το κυβερνόν κόμμα καθώς στις 25 Ιανουαρίου του 2015 έγραψε ιστορία με το σύνθημα πρώτη φορά Αριστερά σχηματίζοντας αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αυτή η πρώτη φορά αριστερά  δεν είχε μεγάλη διάρκεια  αλλά κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.

Θυμόμαστε όλοι μας την τραπεζική αργία του 2015 τις κόκκινες γραμμές του κυρίου Βαρουφάκη και τους ψεύτικους λεονταρισμούς τους την Ευρώπη που οδήγησαν τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα παρωδία και τον ελληνικό λαό να παρακαλάει για 60 ευρώ έξω από τις τράπεζες. Αφού έγινε ο κακός χαμός το καλοκαίρι του 2015 το Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει άλλη μια εκλογική νίκη και συνεχίζει να γράφει την ελληνική ιστορία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκαναν οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με λιτότητα μειώσεις μισθών και συντάξεων ΕΝΦΙΑ και όλα τα μέτρα υπερφορολόγησης του μέσου έλληνα πολίτη.

Η 25η Ιανουαρίου του 2019 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η μέρα που η κυβέρνηση αυτή θα είναι στα βιβλία της ιστορίας των επόμενων γενιών με μεγάλα γράμματα. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που τερματίζει την κόντρα ΠΓΔΜ – Ελληνική Δημοκρατίας μια και καλή πλέον το Βέτο του Βουκουρεστίου και οι κινήσεις της δεκαετίας του 90 αποτελούν παρελθόν και γεννιέται η Βόρεια Μακεδονία. Σε ότι έχει να κάνει με την Συμφωνία τον όρο Μακεδονία, στο όνομα της Γείτονος δύσκολα το αποφεύγαμε αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε τον πλήρη διαχωρισμό της δικιάς μας ,Μακεδονικής γής, ιστορίας, ταυτότητας  και πολιτισμού, που οι παππούδες μας πολέμησαν και έχυσαν το αίμα του για να ενσωματωθεί με την Ελλάδα το 1912. Η εθνικότητα των Σκοπιανών δεν θα έπρεπε καν να είναι μακεδονική (Μακεδόνες/Πολίτες της Βόρεια Μακεδονίας) αλλά να ήταν απλά πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ή ακόμη πιο απλά Σλάβοι. Σε ότι έχει να κάνει με τη γλώσσα προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, που βάση της αρχαιολογικής σκαπάνης είναι οι επίσημη γλώσσα των Αρχαίων Μακεδόνων με πρωτεύουσα του κράτους την Βεργίνα, αλλά είναι Σλαβικής προέλευσης άρα η γλώσσα τους είναι Σλαβική. Με μια τέτοια συμφωνία ο κυρίαρχος παίκτης (Ελλάδα ) στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης παραχωρεί μόνο τον όρο Μακεδονία και τηρεί την εθνική του γραμμή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και ταυτόχρονα ταπεινώνει έναν λαό που αλλάζει το Σύνταγμα του την παιδεία του και όλο τον τρόπο ζωής του. Πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν δίνει στην Βουλή το νέο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ εκτός και αν έχει κάτι να κρύψει από τους βουλευτές και διαπράττει εσχάτη προδοσία .

Σε ότι έχει να κάνει με την πορεία του Συντάγματος ένοιωσα ντροπή σαν Έλληνας πολίτης σαν μακεδόνας να χρησιμοποιούν το πιο ιερό μας σύμβολο σε συμπλοκή με την ΕΛ.ΑΣ σαν όπλο. Η Ελληνική Σημαία δεν είναι ούτε καδρόνι αντιεξουσιαστών, ούτε ρόπαλο αστυνομικού της μονάδας των ΜΑΤ είναι σύμβολο υπερηφάνειας. Για αυτή τη σημαία που έχυσαν το αίμα του χιλιάδες άνθρωποι, δεν είναι αντικείμενο για βία ούτε όπλο. Αυτή η πορεία θα έπρεπε να είναι  μια ειρηνική αντίδραση που θα έκανε περιφανούς όλους του Μακεδόνες που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών  και θέλουν να το πουν αλλά η ημιμάθεια και η ξεροκεφαλιά που έχουμε σαν λαός μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Κλείνοντας η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο βιασύνης για την λύση του  ζητήματος του ονόματος. Μπορούσε να μη δώσει λύση η ΠΓΔΜ δεν είναι ούτε σύμμαχος της ούτε έχει να χάσει κάτι από μια ενδεχόμενη διάλυση του κράτους. Η κυβέρνηση με τα κόμματα της χώρας καλλιέργησαν ένα κλίμα διχόνοιας και εμείς ακολουθούμε το κλίμα μίσους  σαν άβουλα όντα κομματικά καθοδηγούμενα.

Facebook Comments