Καθώς οι συμβιβαστικές προτάσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απορρίφθηκαν από την Γερουσία, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εμφανίζονται αβέβαιοι για τις επόμενες κινήσεις τους, σύμφωνα με το «Politico».

Ωστόσο, γνωρίζουν καλά ένα πράγμα, ότι χάνουν κι ότι επιθυμούν να επιτύχουν μία συμφωνία για την επιστροφή στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Τραμπ εξετάζει την ιδέα μιας απόφασης χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε χθες το απόγευμα ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκραμ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δρομολόγησης εξελίξεων, ο οποίος προηγούμενα απέρριπτε.

Ο Τραμπ αποκάλυψε την πρόταση αυτή, σε μία συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με μέλη του Κογκρέσου, λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να προσφέρουν «κάποιου είδος αναλογικής χρηματοδότησης» για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, που απαιτεί ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι απέρριψε αμέσως την ιδέα του Γκραμ, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ «ότι δεν είναι μία λογική συμφωνία».

Facebook Comments