Στα 650 ευρώ έναντι των 586 ευρώ που είναι σήμερα,  θα ανέλθει από την 1η/2/2019 ο μικτός κατώτατος μισθός, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός των νέων.

Κατά τον πρωθυπουργό, η αύξηση του κατώτατου μισθού «είναι ένα μόνο βήμα στη μεγάλη πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης» διότι, όπως τόνισε, «φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε».

Κάποιοι θα δυσαρεστηθούν
Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον ΣΕΒ (σ.σ. χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά), ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «κάποιοι» δεν θα συμφωνήσουν με την απόφαση.

«Πρόκειται για όλους εκείνους που στα χρόνια της κρίσης είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να διευρυνθούν οι αντιθέσεις και ταυτόχρονα η δική τους κερδοφορία. Και όλοι εκείνοι -οι λεγόμενοι και νεοφιλελεύθεροι- που θεωρούν ότι προϋπόθεση της ανάπτυξης είναι η συντριβή της εργασίας.

Τους απαντάμε  ότι η συντριβή της εργασίας δεν είναι ο δρόμος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας. Αντίθετα αποτελεί, αποδεδειγμένα, τη συνταγή της χρεοκοπίας».

Facebook Comments