Την περασμένη Τρίτη συνέβη κάτι το πρωτοφανές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, που συγκλονίζεται από την οργή για την Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι «λαϊκοί αγωνιστές», που ζουν εγκλωβισμένοι σε κομμουνιστικές ιδεοληψίες, οργάνωσαν συλλαλητήριο υπέρ του τυραννικού καθεστώτος του Μαδούρο, που έχει καταδικάσει τον λαό της Βενεζουέλας στην πείνα, στην εξαθλίωση και στη βία. Την επομένη, ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το μοναδικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ψήφισε κατά της αναγνώρισης ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό, ο οποίος επιδιώκει ελεύθερες κι ανόθευτες εκλογές για να εκφραστεί η λαϊκή βούληση και κυριαρχία στη χώρα του. Για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, η Ελλάδα, παραμένει δυστυχώς εγκλωβισμένη σε ένα ιδεοληπτικό, κομμουνιστικό σύστημα, το τελευταίο στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Γιατί άραγε; Πώς είναι δυνατόν  να υπάρχουν Έλληνες, που δηλώνουν μάλιστα «δημοκράτες», που να μπορούν να διαμαρτύρονται και να προασπίζονται τον Μαδούρο, έναν από τους τελευταίους κομμουνιστές δικτάτορες στον κόσμο, που έχει προκαλέσει ανείπωτα δεινά στην χώρα του και τον λαό της;

Η απάντηση, πολύ φοβάμαι, είναι σύνθετη κι άκρως αποκαρδιωτική για την πατρίδα μας, που δείχνει να είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη, που παραμένει προσκολλημένη στις αριστερές ιδεοληψίες και στον μαρξιστικό- λενινιστικό σκοταδισμό, που γέννησε μερικά από τα πλέον αυταρχικά και τυραννικά καθεστώτα στην ιστορία της ανθρωπότητας και κατέρρευσε με πάταγο πριν από 30 χρόνια. Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι ενώ η αριστερή ιδεολογία και ρητορική κατέρρευσε σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, και στη Δύση και στην Ανατολή, παραμένει κυρίαρχη στην χώρα μας, όπου γενιές πολιτών ανατράφηκαν να πιστεύουν ότι δήθεν ο μαρξισμός είναι η νομοτελειακή ιδεολογία, που θα φέρει την επικράτηση της αταξικής κοινωνίας και της ευδαιμονίας στον κόσμο ολόκληρο. Κι ότι η αριστερά πρεσβεύει ανθρωπιστικά ιδεώδη υπέρ του απλού πολίτη, του εργαζόμενου. Ουδέν αναληθέστερο αυτού. Κι όμως πάρα πολλοί Έλληνες συνεχίζουν να το πιστεύουν ακράδαντα. Και μάλιστα είναι πεπεισμένοι ότι όσοι διαφωνούν μαζί τους είναι «φασίστες» κι όργανα του διεθνούς καπιταλισμού κι «ιμπεριαλισμού». Στην πραγματικότητα, όπως η ιστορία δηλώνει, το πιο σκοταδιστικό σύστημα που έχει εφευρεθεί ποτέ, είναι η αριστερά κι ο μαρξισμός.

Αυτός όμως είναι ο πρώτος και σοβαρότερος λόγος, που βλέπουμε σήμερα η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αριστερή κυβέρνηση, που εμφορείται από την μαρξιστική ιδεολογία, κι η μόνη χώρα, όπου η αριστερή κυριαρχία στον χώρο των ιδεών συνεχίζει να είναι κρατούσα. Έστω κι αν η κυβερνητική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του έχει αρχίσει να κλονίζει την πεποίθηση αυτή.

Ο δεύτερος όμως λόγος, που η κυβέρνηση ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα την υποστήριξη της στο τυραννικό καθεστώς του Μαδούρο, μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο σκοτεινή. Εδώ και καιρό εκφράζονται δημοσίως υπόνοιες και κατηγορίες ότι παλιότερα το μαρξιστικό καθεστώς του Τσάβες και του Μαδούρο στην Βενεζουέλα προσέφερε οικονομική υποστήριξη σε αριστερά κόμματα στην Ευρώπη, όπως οι ισπανοί Podemos, προκειμένου να υπονομεύσει τα «δεξιά» καθεστώτα στην Γηραιά Ηπειρο. Είναι άραγε αλήθεια οι καταγγελίες αυτές, που μεταξύ άλλων είχε διατυπώσει κι η αποπεμπφθείσα γενική εισαγγελεάς στη Βενεζουέλα. Δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

Θα το μάθουμε μάλλον εφόσον το καθεστώς Μαδούρο πέσει και τα άπλυτα του βγουν στη φόρα. Μήπως αυτό θα ήθελαν να αποφύγουν ο κ. Τσίπρας κι οι σύντροφοι του, που διατηρούσαν εξαιρετικά στενές σχέσεις με το καθεστώς Τσάβες και Μαδούρο επί σειράν ετών; Ήταν άραγε μόνο λόγω της ιδεολογικής τους συγγένειας; ή μήπως υπάρχουν σκοτεινά άλλα μυστικά που μπορεί να βγουν στην επιφάνεια για τα περίεργα ταξίδια του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα με την συνοδεία του δικηγόρου των offshore Αρτεμίου; Αυτό ακόμα δεν μπορεί να απαντηθεί έγκαιρα. Μολονότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε ότι στο twitter, για να εξηγήσει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Μαδούρο, ότι είναι «πολλά τα λεφτά»…

Facebook Comments