Το 33,8% των ψήφων συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη για δήμαρχος Αθηναίων, ποσοστό που σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll του εξασφαλίζει σημαντικό προβάδισμα 25,3 μονάδων από τον Παύλο Γερουλάνο που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστό 8,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με 7,9%, ακολουθεί ο Χρήστος Τεντόμας με 6,2%, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος έρχεται πέμπτος με 6%. Έκτος είναι ο υποψήφιος που στηρίζει το ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός με 4,2%. Επίσης σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων με σχεδόν έναν στους τέσσερις ήτοι το 25,7% να δηλώνει ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη ποιον υποψήφιο θα επιλέξει στις δημοτικές εκλογές.

Τα κριτήρια που θα βαρύνουν την επιλογή των δημοτών στην επιλογή τους για τον επόμενο δήμαρχο της Αθήνας είναι το “να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης”, “να είναι κοντά στους δημότες” και να έχει εμπειρία.

Οι τομείς που εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Αθηναίων και χρειάζονται αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι η καθαριότητα (65,8%), η εγκληματικότητα (26,2%) και η κατάσταση του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας (16,6%).

Ως προς τους υποψηφίους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα της Opinion Poll έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον Κώστα Μπακογιάννη (57,3%), ενώ σχεδόν έξι στους δέκα (59,3%) δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο. 

Facebook Comments