Οι περισσότεροι πολίτες έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι πολιτικοί, χωρίς να αντιλαμβάνονται σε… πρώτο χρόνο ότι αυτοί εκλέγονται με τις δικές τους ψήφους. Επίσης, έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι όταν κάποιος λέει… δυσάρεστες αλήθειες είναι… κακός πολιτικός, ενώ όποιος λέει ευχάριστα… ψέματα είναι καλός. Οι περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί της οικονομίας και πώς το προϊόν μετατρέπεται σε υγιές αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Οι… καλοί πολίτες που ψηφίζουν τους… ευχάριστους πολιτικούς είναι αυτοί που επί της ουσίας δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τους χρήσιμους από τους άχρηστους, τους ψεύτες από τους αληθινούς, τους λαϊκιστές από τους υπεύθυνους, τους απατεώνες από τους έντιμους. Αυτοί οι πολίτες που δεν ξέρουν τέτοια… αθλήματα είναι ανεύθυνοι και κακοί. Όσοι πιστεύουν σε λαϊκιστικά και… επικίνδυνα κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χρυσής Αυγής και Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, είναι αυτοί οι οποίοι…. πυροβολούν τα πόδια τους και υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Αυτά ισχύουν για τη σημερινή εποχή.

Παλιότερα, στα χρόνια της πλασματικής ευημερίας ψηφίζονταν κόμματα με βάση τις παροχές οι οποίες φυσικά ήταν από αλόγιστα δανεικά. Η αριστερή πολιτική αντίληψη του υπερχρεωμένου κράτους που είναι πρόσκαιρα ευχάριστο στους πολίτες αλλά μακροπρόθεσμα καταστροφικό, επικράτησε κατά κράτος. Αυτά πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για δεκαετίες. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ενώ γνωρίζουμε την αιτία της κακοδαιμονίας μας, εντούτοις οι περισσότεροι πολίτες πίστεψαν απατεώνες και ψεύτες, οι οποίοι εν τέλει τον οδήγησαν σε τρις χειρότερη κατάσταση. Και επιπλέον, πιστεύουν εσφαλμένα ότι θα αντιμετωπιστεί μια φωτιά με… πετρέλαιο!

Η πολιτική αγυρτεία έτσι όπως εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό καθώς και τους λάτρεις φασιστικών νοοτροπιών και μεθόδων πρέπει να μπει οριστικά στο περιθώριο. Πρέπει να γίνουμε σωστοί και χρήσιμοι πολίτες αν θέλουμε να αρχόμεθα από άξιους, χρήσιμους και σωστούς πολιτικούς. Η οδυνηρή εμπειρία των σημερινών πολιτικών κακοποιών πρέπει να μας ωριμάσει ως πολίτες. Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και ισοδυναμεί με τον τετραγωνισμό του κύκλου. Όταν κάποιοι δεν έχουν μάθει να ξεχωρίζουν το…. 3 από το Ε, τότε είναι προφανές ότι δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Οι προσεχείς εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές και ίσως οι πλέον σοβαρές στη 45χρονη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Καλούμαστε να εκλέξουμε σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς που δεν χαϊδεύουν αυτιά και να απορρίψουμε τους απατεώνες και τα πολιτικά σκύβαλα που… εγγυώνται την περαιτέρω καταστροφή της κοινωνίας μέσα σε συνθήκες στασιμοχρεοκοπίας και ακραία υπερβολικού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Είναι στο χέρι όλων μας να αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί και χρήσιμοι πολίτες.

Στις προσεχείς εκλογές, καλούμαστε να εκλέξουμε υπεύθυνα κόμματα και άκρως υπεύθυνους πολιτικούς. Από την άλλη καλούμαστε να απορρίψουμε κόμματα-εκτρώματα και πολιτικά “σκουπίδια” ή αποβράσματα τα οποία προσβάλλουν την αισθητική μας, τον πολιτισμό μας, τις αξίες μας και τις αρχές μας! Ας μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε ως καλοί και χρήσιμοι πολίτες αποθεώνοντας τους υπεύθυνους πολιτικούς και απορρίπτοντας τους ανεύθυνους. Θα είναι ένα νέο κεφάλαιο ζωής για εμάς και τις επόμενες γενιές και μάλιστα το σπουδαιότερο…

Facebook Comments