Πραγματοποιήθηκε απόψε, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σημαντική πρόοδος και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, το τελευταίο σενάριο που φαίνεται να συζητείται είναι εκείνο μιας πιο ρεαλιστικής κυβερνητικής πρότασης, η οποία τοποθετεί το ύψος της προστασίας για την πρώτη κατοικία στα 100.000 – 120.000 ευρώ (αντικειμενική αξία α΄ κατοικίας), καθώς περίπου το 80% των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη υπάγονται στην κατηγορία αξίας πρώτης κατοικίας μέχρι 100.000 ευρώ. Απομένει να φανεί εάν το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωθεί ή όχι.

Νωρίτερα:

Σε συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας φαίνεται πως βρίσκονται Κυβέρνηση και Τραπεζίτες.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν οι δυο πλευρές και δεν αποκλείεται από τη συνάντηση να βγει λευκός καπνός, δεδομένου μάλιστα ότι μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση της Κυβέρνησης στους θεσμούς.

Στη διελκυστίνδα μεταξύ μεγάρου Μαξίμου και Τραπεζιτών, φαίνεται να υποχώρησε το πρώτο μέρος που εξέφραζε ο «αδύναμος» για μια τέτοια σύγκρουση Αλέκος Φλαμπουραρης. Μοιάζει και είναι ηττημένος, δεδομένου ότι ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με τη μαξιμαλιστική άποψη περί προστασίας ακινήτων με αντικειμενική αξία μέχρι 200-250 χιλ. ευρώ, για να καταλήξουν -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- σε επίπεδα κάτω ως 100 χιλ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες υποχώρησαν στο θέμα του είδους των δανείων που θα καλύπτει το νέο πλαίσιο. Ειδικότερα φέρονται να συμφώνησαν ότι η προστασία των υποθηκευμένων κατοικιών θα ισχύει, ανεξαρτήτως του είδους του δανείου ή της υποθήκης.

Διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr

Facebook Comments