Tο Eurogroup αναμένεται να μη δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Τα χρήματα προέρχονται από τα κέρδη των 4,8 δισ. ευρώ των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους (ANFA και SNP) και το waiver στην αύξηση του επιτοκιακού περιθωρίου. 

Στις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται η έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Αυτή θα είναι καθοριστική προκειμένου να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αν θα επιτρέψουν να γίνει η εκταμίευση.

«Η έκθεση πιθανόν θα αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Το Eurogroup, που θα συζητήσει για το θέμα στις 11 Μαρτίου, δεν θα επιτρέψει εκταμιεύσεις αν η Αθήνα δεν ολοκληρώσει τις δράσεις από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.

 

Facebook Comments