Θα μπουν και στις θυρίδες. Φυσικά και θα μπουν, αυτό δα έλειπε ν’ αφήσουν τις θυρίδες δίχως να ξέρουν τι έχουν μέσα. Στο κάτω-κάτω, ποιο φτωχαδάκι σ’ αυτή τη χώρα έχει θυρίδα; Κανένα. Μόνο κάτι πλούσιοι φοροκλέφτες και διαπλεκόμενοι έχουν νοικιάσει αυτά τα κουτιά στα υπόγεια των τραπεζών, τα οποία προφανώς είναι γεμάτα με τον ιδρώτα του λαού συμπυκνωμένο σε τούβλα πεντακοσάευρων ή σε λίρες. Οπότε καλά θα κάνουν να τις ανοίξουν.

Θα βάλουν κάμερες και στα διόδια, ώστε να καταγράφονται οι πινακίδες των «δεν πληρώνω» και να τους στέλνουν κατ’ ευθείαν στο σπίτι τα πρόστιμα. Όχι παίζουμε. Διότι μπορεί κάποτε οι «δεν πληρώνω» να ήταν φτωχοί λαϊκοί αγωνιστές που είχαν δίκιο να σηκώνουν τις μπάρες, όμως σήμερα που έχουμε αριστερή κυβέρνηση μόνο τίποτα μεγαλοκαπιταλιστές κάνουν τέτοια σαμποτάζ με τις τζιπάρες τους. Οπότε πολύ καλά θα τους κάνουν.

Εξ’ άλλου είναι γνωστό ότι τα φτωχαδάκια με τα μεταχειρισμένα αμάξια δεν βγαίνουν πια στην εθνική, καθότι τα διόδια έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνο κάτι μπουρζουάδες τολμούν πλέον να διασχίσουν τους εθνικούς δρόμους, οπότε καλώς κάνουν και τους αλλάζουν τα φώτα. Μωρέ κανονικά θα ‘πρεπε να τους παίρνουν και τα αμάξια, αλλά δίκιο έχει ο Παύλος και η Περιστέρα ότι δεν έχουν πάρει ακόμα ολόκληρη την εξουσία.

Είδατε που τελικά σουλουπώνεται το κράτος; Μια αριστερά μας χρειαζόταν για να γίνουμε νομοταγείς πολίτες. Η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ ήταν ξεφτίλες μπροστά σ’ αυτούς τους καταφερτζήδες που μας κυβερνούν. Οι κατασχέσεις θα λύσουν το πρόβλημα των πλεονασμάτων, οι πλειστηριασμοί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, το άνοιγμα των θυρίδων και οι κάμερες στα διόδια θα μας κάνουν ανθρώπους.

Κι αν όλα αυτά δεν αρκούν, δόξα το Θεό υπάρχει το καταπληκτικό «τμήμα προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» της κρατικής ασφάλειας (αυτό ντε που κάθε τόσο καλεί τον Λαφαζάνη για ανάκριση) για να τα οργανώσει όλα τούτα σε μια ενιαία και αποτελεσματική αριστερή πολιτική. Και παρακαλώ να μην λέτε και πολλά, διότι υποψιάζομαι πως λίαν συντόμως θα μπουν και τα κοινωνικά φρονήματα στα κριτήρια για τα επιδόματα και τις παροχές. Δεν θα ταϊζουμε και τον πάσα έναν σαμποτέρ της δημοκρατίας…

Facebook Comments