Αμετάβλητος ήταν τον Μάρτιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος, με επιδείνωση όμως στα πεδία της Βιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν από το ΙΟΒΕ η στήριξη προήλθε από την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται τα πρώτα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κομισιόν.

Μάλιστα αναφέρεται από το ΙΟΒΕ “η σχεδόν συνεχής αυτή άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι αναμενόμενη σε προεκλογική περίοδο, με βάση και την εμπειρία από προηγούμενα χρόνια”.

Το ΙΟΒΕ συνδέει την πορεία των δεικτών με τον εκλογικό κύκλο. Επίσης, προειδοποιεί ότι “συνολικά, η συνέχιση της τάσης αναμονής στις προσδοκίες δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και θα εξαρτηθεί την προσεχή περίοδο από τις επιμέρους αποφάσεις πολιτικής και την εφαρμογή εκκρεμουσών μεταρρυθμίσεων (όπως για τη διαχείριση “κόκκινων δανείων”, τη διευθέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και άλλα), καθώς και τις εξελίξεις στις δημοσιονομικές επιδόσεις”.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος παραμένει αμετάβλητος τον Μάρτιο στις 101,3 μονάδες (στην ίδια τιμή με τον Φεβρουάριο) και σε επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2018, και επίσης υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής επίδοσης (99,0).

Facebook Comments