Εγκρίθηκε η δόση των €978 εκατ. - Σαφές μήνυμα για μείωση του αφορολόγητου το 2020

MarketNews

Εγκρίθηκε η δόση των €978 εκατ. - Σαφές μήνυμα για μείωση του αφορολόγητου το 2020, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σαφές μήνυμα προς την Αθήνα να προχωρήσει στη μείωση του αφορολόγητου, προκειμένου να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης στέλνει το ανακοινωθέν του Eurogroup, στο οποίο τονίζεται ότι η κυβέρνηση «επανέλαβε τη γενική δέσμευση» να συνεχίσει να εφαρμόζει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν από το πρόγραμμα του ESM.

Νωρίτερα:

Το Eurogroup κατά τη σημερινή συνεδρίαση επικύρωσε τη θετική εισήγηση των θεσμών και του EwG για την εκταμίευση των 978 εκατ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των ελληνικών ομολόγων. Αυτό ανέφεραν πριν από λίγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζοντας ότι το θέμα που αφορούσε την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε.

Νωρίτερα:

Η αποδέσμευση της δόσης του περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι το πρώτο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα εν λόγω κεφάλαια, υπενθυμίζεται ότι δεν αποτελούν νέο δάνειο αλλά την επιστροφή των κερδών που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) καθώς και την αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έλαβαν θετική εισήγηση από τους επιτελείς τους (EuroWorking Group), που συνεδρίασαν την Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσουν την έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Η επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει προβεί στις "απαραίτητες" ενέργειες για την εκπλήρωση όλων των δεσμεύσεων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης.