Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2018 όταν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με σπασμένη φωνή και δακρυσμένος, προσπαθούσε από το βήμα της Βουλής να διαχειριστεί με αξιοπρέπεια την ακατανόητη εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Εμπλοκή που βασίστηκε στην κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρας με την κωδική ονομασία  Αικατερίνη Κελέση, η οποία τον κατηγορούσε ότι έλαβε χρηματικό δώρο, προκειμένου να προωθήσει  την ταχύτερη καταβολή χρεών προς την εταιρεία. Μια ανυπόστατη, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων,  μαρτυρία οκτώ γραμμών που έφερε έναν ανώτατο δικαστικό που υπηρέτησε επί τριάντα επτά χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και από την θέση του προέδρου του, να κλαίει στο βήμα της Βουλής.

Μια τραγική στιγμή για την μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, μια τραγική στιγμή και για το πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου δεν δίστασε για μικροκομματικές σκοπιμότητες να ρίξει στην πυρά και στα κομματικά σκυλιά μια τέτοια προσωπικότητα.

Όμως το πιο τραγικό και θλιβερό εκείνης της μέρας ήταν η στάση που κρατούσε από τα υπουργικά έδρανα ο Αναπληρωτής Υπουργός  Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος την ώρα που ο κ. Πικραμμένος μιλούσε, εκείνος γελούσε συνεχώς και ειρωνευόταν τον πρώην πρωθυπουργό προκαλώντας την οργή των  βουλευτών που του φώναζαν από τα έδρανα τους ντροπή.

Δεκατέσσερις μήνες μετά ο κ. Πικραμμένος και  με την βούλα της δικαιοσύνης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες και η υπόθεση της υποτιθέμενης δωροδοκίας του από την Novartis πάει οριστικά στο αρχείο.

Τώρα λοιπόν θα βρεθεί κάποιος με γενναιότητα να ζητήσει ευθέως και δημοσίως  συγνώμη από τον κ.Πικραμμένο; Θα βρεθεί κάποιος να πει με παρρησία ότι τελικά είχε δίκιο όταν έλεγε με τρεμάμενη φωνή από το βήμα της Βουλής ότι «κατακλύζομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης. Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και  σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου, που προσέφερε πάνω από σαράντα χρόνια στη δικαιοσύνη. Πείτε μου. Έχει ακουστεί ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου; Ποτέ και από κανέναν».

Θα βρεθεί κάποιος να απολογηθεί για τη λάσπη που άδικα έπεσε σε έναν πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί ένα κομματικό αφήγημα.

Και κυρίως θα βρεθεί κάποιος να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του κ. Πολάκη για τη θλιβερή και πολιτικά πρωτόγονη στάση του να ειρωνεύεται με προκλητικό θράσος έναν πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό την ιερή ώρα που εκείνος προσπαθούσε να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Είναι προφανές ότι ο κ. Πολάκης δεν έχει ούτε την ευαισθησία ούτε την πολιτική ευθιξία για να το κάνει. Υπάρχει κάποιος άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται τώρα αυτή την ανάγκη ή ολόκληρο το κυβερνών κόμμα πλήττεται από «Πολακισμό»; Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments