Επειδή είμαι ευγενής άνθρωπος επέλεξα την αναβαθμισμένη εκδοχή της γνωστής «κουρελούς» για να δώσω την εικόνα του νέου- νέου -νέου- νέου ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη που πήρε το δαχτυλίδι από τον Αλέκο ήταν αριστεροσυλλεκτικός, μονοψήφιος και οργισμένος.

Εκεί δεν χωρούσε ο Φώτης όπως δεν χωρούσε ….ούτε ο Αλέκος, καθώς το νέο εφορμούσε φιλόδοξα, κόκκινο και μονόχρωμο. Μετά ήρθε ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη που έφερε μαζί του διψήφια ποσοστά  και το πάπλωμα άρχισε να αποκτά πρασινωπά μπαλώματα με κάτι παλιωμένους πλην ευφυείς Πασόκους τύπου Κουρουμπλή και Τόσκα.

Ύστερα ήρθε ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ ο νικητής, ο πρώτη φορά κυβέρνηση, ο θρίαμβος του νέου, η ρεβάνς του εμφυλίου….Και η κυβέρνηση -όχι το κόμμα -αγκαλιάστηκε «προγραμματικά» με τους δεξιούς της δεξιάς ΝΔ και τον Πάνο που πέτυχε μια λεόντεια συμφωνία σε Υπουργικούς θώκους και θέσεις.

Εκεί στο πάπλωμα ήρθαν πολύχρωμες προσωπικότητες τύπου Γιάνη με ένα «ν» και Νίκου -πρώην συμβούλου ΓΑΠ – ΥΠΕΞ  Αλλά φευ το καλοκαίρι του 2015  η Ζωή ο Παναγιώτης και οι άλλοι έφυγαν και το κόκκινο έχασε κι άλλο έδαφος που αναπληρώθηκε από νέες πράσινες προσωπικότητες τύπου Σπίρτζη Μπόλαρη Τζάκρη κλπ.  Η εικόνα παρέμεινε πάνω κάτω ίδια μέχρι το διαζύγιο με τον Πάνο και μετά από αυτό το patchwork του τέταρτου κατά σειράν ΣΥΡΙΖΑ, ξέφυγε εντελώς. Διότι μέχρι τότε υπήρχε το άλλοθι της συγκυβέρνησης. Δεν ήταν δηλαδή το κόμμα ήταν η κυβέρνηση συνεργασίας το παρδαλό κατσίκι. Τι να κάνει ο Αλέξης; Να αυτοκτονήσει πολιτικά αντί να κυβερνήσει για το καλό του τόπου; Αλλά μετά τις Πρέσπες, το άλλοθι τελείωσε και το πάπλωμα έχει επισήμως Κουβέλη, Κουντουρά, Κουίκ, Ζουράρι, Μεγαλοοικονόμου, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο, Δανέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο κ.α μέχρι και Τζουμάκα έχει. Δικαίωμά του λέω εγώ, διότι ο χώρος δεν με αφορά στο ελάχιστο. Αλλά αν ήμουν αριστερή θα είχα πάθει σοκ. Όσο κι αν αναγνώριζα στον αρχηγό μου  το ηγετικό προφίλ -τεφάλ, όσο κι αν κατάπινα την κάμηλο για να μην ξαναδώ στο Μαξίμου τους ΝΔ -Πασόκους, όσο κι αν πίστευα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ε διάβολε! Την φωτό Κουρουμπλή – Αμβρόσιου Καλαβρύτων δεν θα τη σήκωνα με τίποτε πολιτικά την ώρα που το Τζέισον -Αντιγόνη κουρεμένο και ντυμένο αγόρι ποζάρει υποψήφιο με την Ρένα Δούρου!

Δεν πρόκειται περί αμφίπλευρης διεύρυνσης  προς όμορους χώρους. Πρόκειται περί «πλατιάς απεύθυνσης» ότι νάναι και όσο-όσο διότι το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει! Και επιμένω ότι δεν κρίνω το κυβερνητικό πάπλωμα κρίνω το πάπλωμα του ΣΥΡΙΖΑ με σύγκριση το τι παρίστανε μόλις τέσσερα χρόνια πριν όχι ….δεκατέσσερα.

Facebook Comments