'

«Γκρίνιες» στον ΣΥΡΙΖΑ για το… ποντάρισμα στη σκανδαλολογία

MarketNews

«Γκρίνιες» στον ΣΥΡΙΖΑ για το… ποντάρισμα στη σκανδαλολογία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η σκανδαλολογία μπορεί να αποτελεί βασική στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν είναι λίγα τα στελέχη που επιλέγουν να μην… ποντάρουν σ’ αυτή.

Ειδικά μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, το παρασκήνιο βοά ότι αναμένεται να αρχίσουν να διαχωρίζουν τη θέση τους αρκετοί βουλευτές καθώς όπως παρατηρούν- και-  στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, η οικονομία, η ανεργία και η εγκληματικότητα είναι τα προβλήματα που απασχολούν την πλειοψηφία των πολιτών και αυτά είναι τα συγκεκριμένα θέματα για τα οποία ζητούν λύσεις και απαντήσεις.

Η διαφοροποίηση πάντως ενοχλεί ιδιαίτερα το πρωθυπουργικό επιτελείο, όταν μάλιστα προέρχεται από στελέχη που βρίσκονταν μέχρι χθες στο στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

“Έχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει” δήλωσε στο ρ/φ news24/7 ο Νίκος Κοτζιάς.

Οπως πρόσθεσε «εάν τα σκάνδαλα υπάρχουν -που πιστεύω ότι υπάρχουν- και έχουν αποδειχθεί, πρέπει να βοηθηθεί η γενική ατμόσφαιρα να κάνει αποδεκτό ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Δεν μπορεί όμως να γίνεται μοναδικό θέμα αντιπαράθεσης. Αυτό δείχνει ένα γήπεδο το οποίο, σας θυμίζω, την περίοδο ‘89-93 δεν το κέρδισε η Αριστερά».

«Ούτε ανακριτής ούτε εισαγγελέας ούτε δικαστής είμαι και ούτε επιθυμώ να είμαι. Είναι θέμα της Δικαιοσύνης και το πιο σημαντικό είναι να θωρακίσουμε το σύστημα της υγείας για να μην έχουμε ξανά τέτοια φαινόμενα. Και αυτό κάνει το υπουργείο Υγείας», είπε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την υπόθεση Novartis.

«Ολοι είναι αθώοι έως αποδείξεως του εναντίου. Ξεκινάμε από το τεκμήριο αθωότητας. Το ποινικό μέρος το χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Πρέπει να δούμε αν έγιναν λάθη και αν υπήρχε δόλος σε σχέση με τις σκιές που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό και την οικονομία. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, με σεβασμό όμως στο Κράτος Δικαίου. Είναι πολιτικό χρέος να διευκολύνεις την έρευνα» είχε δηλώσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι  το Μέγαρο Μαξίμου θα αρχίσει να κρατά χαμηλά τους τόνους περιμένοντας το νέο πόρισμα για τη Novartis , κάτι που δεν αναμένεται να κάνει- όπως λένε- ο Παύλος Πολάκης. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να μην ακολουθήσουν τη στρατηγική της σκανδαλολογίας όσοι κρατούν επιφυλάξεις... Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr