Ήταν μια παγωμένη μέρα του Νοέμβρη (sic) όταν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε για μια ακόμη φορά να καταψηφίσει το αίτημα για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου. Το αίτημα του εισαγγελέα αφορούσε μια μήνυση τριών πολιτών για συκοφαντική δυσφήμιση και ο Ανεξάρτητος Έλληνας ταπείνωσε έτι περαιτέρω τους “συντρόφους” του καθώς δεν μπήκε καν στον κόπο να εμφανιστεί στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι σύντροφοι είχαν κάνει το καθήκον τους.

Τρεις μήνες αργότερα, στα μέσα του Φλεβάρη (sic), το έργο επαναλήφθηκε. Μετά από μήνυση του εκδότη των Παραπολιτικών επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητήθηκε εκ νέου η άρση της ασυλίας του και οι “σύντροφοι” ανταποκρίθηκαν ξανά. Ο Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το αδίκημα της συκοφαντίας έγινε κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων και το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε το σκεπτικό του.

Την προσεχή Παρασκευή, αναμένεται μία ακόμη πράξη του ίδιου σίριαλ. Η Βουλή θα εξετάσει κατεπειγόντως το αίτημα για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου (όστις εκλήθη να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση Novartis). Μάλιστα, για να μην υπάρξει κατακραυγή θα εξετάσει μαζί και άλλες τρεις υποθέσεις για τις οποίες ζητείται η άρση της ασυλίας Βουλευτών εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως η Βουλή να δείξει την ίδια βιασύνη όπως κάνει με τον Α. Λοβέρδο. Η μία αφορά στην ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Υπουργό της Κυβέρνησης Παύλο Πολάκη. η δεύτερη σε μια υπόθεση του Μάριου Σαλμά με διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και η τρίτη -ω τι σύμπτωση- αφορά ξανά στον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για την μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κος. Νίκος Κοτζιάς.

Έρχεται λοιπόν την Παρασκευή η ώρα που θα ξεχωρίσουν οι άντρες από τα παιδαρέλια. Ήδη Οι κ.κ. Λοβέρδος και Σαλμάς έχουν ζητήσει να αρθεί η ασυλία τους. Δεν έχει και τόση σημασία τι θα αποφασίσει η Βουλή. Η σημειολογία δύο ανθρώπων που θέλουν να διατρανώσουν ότι δεν έχουν τίποτε να κρύψουν έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με τους fake μάγκες που ζητούν να μην αρθεί η ασυλία τους για υποθέσεις που ξεκάθαρα δεν έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων τους. Όπως έκανε δηλαδή πέρυσι το Φλεβάρη (sic) ο Παύλος ο Πολάκης που ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του για μια μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη και της κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου που αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση. Ή αν θέλετε όπως έκανε και ο Πάνος ο Καμμένος τον Νοέμβρη (sic) στην υπόθεση Ξαφά, Μάκα και Κανελή που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου.

Όμως το “ζουμί” δεν είναι στο να αποδείξει κανείς ότι οι “νταήδες” κρύβονται πίσω από την ποδιά των βουλευτών. Το πολιτικό “ζουμί” που μπορεί να εξαχθεί από τον αποχυμωτή της άρσης ασυλίας σχετίζεται με τις ισορροπίες της επόμενης ημέρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε ήδη τον “συντροφικό” τρόπο με τον οποία αδειάζουν ένας ένας τον Νίκο τον Παππά στην υπόθεση Πετσίτη. Με σύνθημα “όλοι για έναν αλλά κυρίως ο καθένας για την πάρτη του”, επιχειρούν να πάρουν αποστάσεις από μια υπόθεση που μυρίζει μπελάδες.

Μέχρι τώρα προστάτευαν τον Καμμένο επειδή ως δεξιό δεκανίκι, στήριζε την Κυβέρνηση της αριστεράς. Τώρα τι λόγο έχουν για να κάνουν κάτι τέτοιο; Σίγουρα όχι για τον παλιό καλό καιρό. Επιπλέον υπάκουαν στον κυνισμό του Πρωθυπουργού που τους έδινε γραμμή επειδή είχαν μια ελπίδα ότι μπορεί να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός. Τώρα μερικές ημέρες-εβδομάδες-μήνες πριν τις κάλπες βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και αρκετοί γνωρίζουν ήδη ότι δεν θα ξαναεκλεγούν. Για ποιό λόγο λοιπόν να προστατέψουν τον Καμμένο; Θα προτιμήσουν να παραστήσουν τους όψιμους αντάρτες για να μπορούν να κομπάζουν ότι έπραξαν το σωστό και να νομίζουν ότι τοιουτοτρόπως έβγαλαν τη ρετσινιά της τυφλής προστασίας ενός δεξιού, από πάνω τους… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments