Αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η συμφωνία των Πρεσπών, η σκανδαλολογία, η υπόθεση Πετσίτη και οι εξελίξεις στη Novartis μετέτρεψαν την πορεία προς τις ευρωεκλογές σε ναρκοπέδιο “εγκλωβίζοντας” τον πρωθυπουργό.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα να εξαντλήσει την τετραετία, δεν είναι πολιτική βούληση αλλά μονόδρομος, σχολιάζουν πολιτικά στελέχη. Όπως αναφέρουν, οι μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποθαρρυντικές και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ελιγμούς από τον πρωθυπουργό.

Στο παρασκήνιο, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πορεία της κυβέρνησης και του κόμματος σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με ηττοπάθεια τόσο προς τις ευρωεκλογές όσο και προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το βαρύ κλίμα στην Κουμουνδούρου αλλά και στα βουλευτικά γραφεία.

Τα αλληλοκαρφώματα, τα συντροφικά “μαχαιρώματα”, τα ¨αδειάσματα” μεταξύ υπουργών ή υποψηφίων ευρωβουλευτών δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει “σπάσει” σε εσωκομματικά στρατόπεδα απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό εύρημα, σύμφωνα με τους εκλογικούς αναλυτές, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που επιλέγουν την αποχή, ανήκει σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ,

Αυτή η πραγματικότητα οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία, σχολιάζουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την επιβεβαίωση ή διάψευση της εκτίμησης αυτής αφού τυπικά, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δικαίωμα να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές ως και την Μεγάλη Τετάρτη… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments