’Φέτος θα έχουμε 17 εκατ. τουρίστες’

MarketNews

Σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών και των φορέων. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως φέτος θα έχουμε 17 εκατ. τουρίστες, κάτι που, όπως είπε, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, ρευστότητα και χρήμα για την αγορά, καθώς και καινούργιες υγιείς θέσεις εργασίας.

 

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος και ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Ευθύμιος Λυμπερόπουλος.

 

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε παράλληλα ότι ο τουρισμός είναι η εικόνα της χώρας και δεν είναι μόνο ευθύνη της Πολιτείας, υπογραμμίζοντας πως για να έχουμε και του χρόνου τόσους και ακόμα περισσότερους τουρίστες, θα πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και των ελληνικών προϊόντων, τις τιμές, την ασφάλεια των επισκεπτών και την καθαριότητα στις πόλεις και τις παραλίες.

«Παρακαλώ όλους τους Έλληνες επαγγελματίες, την τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε Έλληνα, να βοηθήσουν για το καλό της πατρίδας, ώστε να ακτινοβολήσουμε σε όλους τους ξένους τον καλύτερο εαυτό μας. Να αναγνωριστεί η Ελλάδα ως ομορφιά, ποιότητα, πολιτισμός, ευγένεια, φιλοξενία», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτό το σχέδιο.