Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δημογραφικές αποκαλύψεις του Αλέξη Παπαχελά στο ΣΚΑΙ για την τραγωδία στο Μάτι είναι ενδεικτική των αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο των ΜΜΕ, για την ελεύθερη ενημέρωση και για τη δημοκρατία.

Μια απόλυτα τεκμηριωμένη δημοσιογραφική έρευνα που σοκάρει την κοινή γνώμη φέρνοντας στο φως λεπτομέρειες από εκείνη την τραγική μέρα, κατά την οποία χάθηκαν 101 άνθρωποι, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως «απόπειρα μιντιακών επιτελείων να επαναφέρουν την τραγωδία στο Μάτι στο προσκήνιο για προεκλογικούς σκοπούς».

Οι θεωρίες συνωμοσίας υπήρξαν πάντοτε αγαπημένη συνήθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού του εταίρου, των ΑΝΕΛ. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σήμερα δεν τις πιστεύει κανείς, πλην ελαχίστων «ψεκασμένων» υποστηρικτών της κυβέρνησης που είναι έτοιμοι να πιστέψουν ό,τι κι αν πει ο κ. Τζανακόπουλος.

Οι υπόλοιποι δεν τις πιστεύουν γιατί – πολύ απλά – έχει αποδειχτεί κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θύμα συνωμοσίας αλλά θύτης. Συνωμοτεί κατά πολιτικών του αντιπάλων, σπιλώνει ανθρώπους και συκοφαντεί μέσα ενημέρωσης, κάνει εμπάργκο χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος και γενικώς ουδεμία σχέση έχει με τις δημοκρατικές αξίες και πρακτικές που υποστήριζε μια ζωή η ανανεωτική Αριστερά.

Το ρεπορτάζ του Παπαχελά ήταν η καλύτερη απάντηση του ΣΚΑΙ στο εμπάργκο που έχει κηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό μετά την τραγωδία στο Μάτι. Η αφορμή για το εμπάργκο ήταν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ για ξήλωμα της ηγεσίας Πυροσβεστικής και Αστυνομίας μετά την απώλεια 101 ανθρώπων στο Μάτι.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, το εμπάργκο δεν έσπασε ποτέ. Τώρα, που η αλήθεια για εκείνη τη μοιραία νύχτα αποκαλύπτεται ξανά μέσω ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βλέπει συνωμοσία. Όντως, αν το καλοσκεφτεί κανείς υπάρχει μια συνωμοσία: η αλήθεια συνωμοτεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ενώ το ψέμα ήταν και παραμένει ο πιο καλός του φίλος… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments