Έχοντας αποφοιτήσει από τη νομική, είναι μάλλον αδύνατο για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μην κατάλαβε τι ακριβώς είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την 7ήμερη εργασία στην Παπαστράτος.

Έσπευσε όμως να γνωστοποιήσει στο twitter ότι: “Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά”.

Η επανακρόαση από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου διαλύει κάθε υπόνοια ότι δεν κατάλαβε ή παρεξήγησε τα λόγια του Μητσοτάκη. Συνέχισε όμως και πάλι στο τwitter επιμένοντας ότι: “Ακόμη και για τον κο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα”.

Πέρα όμως από την αντιληπτική ικανότητα του Εκπροσώπου, υπάρχουν μερικά ακόμη “θεματάκια” που είναι αδύνατον να μην έλαβε υπόψιν του ο Δ. Τζανακόπουλος:

Α. Το γεγονός ότι τη σχετική ρύθμιση για την 7ήμερη εργασία στην καπνοβιομηχανία την υπέγραψε η υπουργός εργασίας της ΠΦΑ, Έφη Αχτσιόγλου τον Μάρτιο του 2017

Β. Η ρύθμιση βασίζεται στην ευρωπαϊκή οδηγία 2003/88/ΕΚ, η οποία προβλέπει τις ελάχιστες απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων και βάση της οποίας η Αχτσιόγλου προχώρησε στην έγκριση της σύμβασης.

Γ. Με βάση αυτή τη ρύθμιση οι εργαζόμενοι κερδίζουν επιπλέον 18 ημέρες άδειας το χρόνο, χωρίς μείωση μισθού, όπως αναφέρουν όλα τα σχετικά ρεπορτάζ.

Δ. Ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός (ναι αυτός ο πρωθυπουργός τον οποίο εκπροσωπεί ο κος Τζανακόπουλος) ο οποίος πήγε στο εργοστάσιο της Παπαστράτος και κόμπαζε ότι “Ν ανατρέπουμε τον εργασιακό Μεσσαίωνα”.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: “για ποιόν λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίζεται σαν να μην καταλαβαίνει”; Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ξεγελάσει ψηφοφόρους σπέρνοντας τον τρόμο σχετικά με την έλευση του Μητσοτάκη;

Ίσως και ναι. Θα μπορούσε να απευθύνεται στα αντιδεξιά αντανακλαστικά μιας μερίδας ψηφοφόρων που απογοητευμένοι από την Πρώτη Φορά Αριστερά, σκέφτονταν να αυτομολήσουν στον εχθρό. Έχω όμως την ισχυρή πεποίθηση ότι δεν το κάνει γι αυτό.

Γνωρίζει ότι ελάχιστοι θα “ψαρώσουν” με τα Fake News που διακινεί το πλέον επίσημο κανάλι ενημέρωσης της Κυβέρνησης, αυτό του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Απευθύνεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες ψηφοφόρων.

Α. Αυτούς που όντως δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την πολιτική και θα ψηφίσουν με βάση μια φήμη που τους κόλλησε στο μυαλό. Εξ’ αυτών ελάχιστοι θα αναζητήσουν την αλήθεια πίσω από τα fake news του κου Τζανακόπουλου. Δεν γνωρίζω ωστόσο αν είναι πολλοί ή όχι. Όπως ακριβώς δεν θα αναζητήσουν την αλήθεια πίσω από τα tweets Τζανακόπουλου, έτσι δεν θα ήρθαν και σε επαφή με τα tweets Τζανακόπουλου. Δεν πειράζει όμως. Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες.

Β. Σε έναν στρατό πορωμένων συριζαίων, οι οποίοι θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζονται δήθεν αγανακτισμένοι με το ανόητο πόπολο που ψηφίζει Μητσοτάκη και δεν βλέπει ότι έρχονται μαζί του και οι 7 πληγές του Φαραώ. Σε αυτούς τους “μαχητικούς” πολίτες και πολιτευτές δίνει ένα ακόμη επιχείρημα. Τι σημασία έχει αν είναι ψέμματα. Αναμεμιγμένο με φωνές και κατάρες, κάνει δουλίτσα. Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό σε μια εποχή που η επιχειρηματολογία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί με κότερα, Πετσίτηδες κλπ.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο Τζανακόπουλος δεν είναι βλαξ με πρόβλημα κατανόησης. Αυτό θα ήταν βεβαίως πολύ σοβαρό. Να διαχειρίζεται την κυβερνητική ενημέρωση ένας άνθρωπος μειωμένης αντίληψης. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι επίσης σοβαρό. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταλαβαίνει πολύ καλά τι κάνει αλλά επιμένει να το κάνει. Και αυτό εκτός από σοβαρό είναι και πολύ επικίνδυνο… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments