Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στη θέσπιση της νέας 13ης σύνταξης, στις θετικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας και στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζομένων αναφέρθηκε, σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5», η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Παράλληλα, σχολίασε και τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για επταήμερη εργασία.

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.

Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 €. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους.

Η νέα 13η σύνταξη θα καταβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, επισήμανε η Υπουργός Εργασίας και υπογράμμισε ότι «είμαστε από το 2016 σε μία διαρκή προσπάθεια, σε ένα στρατηγικό σχέδιο συνολικής ανάταξης του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τη μεταρρύθμιση θέσαμε διαφανείς κανόνες, μετατρέψαμε το έλλειμμα που παραλάβαμε σε πλεόνασμα, εκκαθαρίζουμε τις εκκρεμείς συντάξεις που μας παρέδωσε ο κ. Βρούτσης. Μπορέσαμε χάρη σε αυτή την καλή πορεία, ακριβώς λόγω και της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης, να προστατεύσουμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις, να προχωρήσουμε σε αυξήσεις για 620.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 1/1/2019, μετά από μία δεκαετία, και μέσα σε λίγους μήνες να καταβάλλουμε και τη 13η σύνταξη με μόνιμο τρόπο, ενισχύοντας πρωτίστως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είμαστε σε διαρκή διαδικασία να λύνουμε προβλήματα και να κλείνουμε πληγές του παρελθόντος»

Facebook Comments