Το Μαξίμου ετοιμάζεται να «πανηγυρίσει» ακόμα κι αν χάσει με 5 μονάδες!

MarketNews

Το Μαξίμου ετοιμάζεται να «πανηγυρίσει» ακόμα κι αν χάσει με 5 μονάδες!, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών το Μέγαρο Μαξίμου, έξι μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Η υπεροχή της ΝΔ παραμένει ισχυρή στις δημοσκοπήσεις που είδαν το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας και το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει δύο “πονοκεφάλους”: Να διαχειριστεί την ανησυχία των δανειστών για τις παροχές και τη γκρίνια των κυβερνητικών στελεχών με φόντο την επόμενη μέρα της κάλπης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει και νέο πακέτο παροχών, αυτήν τη φορά πριν από τις εθνικές εκλογές ενώ κορυφώνει την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να τον εμφανίσει ως επικίνδυνο για τους εργαζομένους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει ότι η διαφορά όσο περνούν οι μέρες τόσο περιορίζεται ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό και εμφανίζονται έτοιμοι να “πανηγυρίσουν” ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με πέντε μονάδες.

Στην έρευνα της Marc για το Πρώτο Θέμα Marc και στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,2% και προηγείται κατά 7,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φτάνει στο 22%, ενώ με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά φτάνει στις 7,5 μονάδες, με τη ΝΔ να υπολογίζεται στο 30,6% και του κυβερνώντος κόμματος στο 23,1%.

Στην έρευνα της η Metron Analysis σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής η διαφορά βρίσκεται στις 6,7 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,6.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis  για τα ΝΕΑ η ψαλίδα βρίσκεται στις 6,7 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 30,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ 23,6%.

Κυβερνητικά στελέχη, όπως λένε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους αν η διαφορά είναι πάνω από 6% και η ΝΔ πάνω από 30%, με δεδομένο ότι στις εθνικές εκλογές το ενδιαφέρον και η συμμετοχή είναι αυξημένα, τότε σημαίνει πως η ΝΔ θα βρίσκεται κοντά και στην αυτοδυναμία και η πίεση για άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών, δύσκολα διαχειρίσιμη... Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr