Στην πιάτσα αυτές τις μέρες κυκλοφορούν μόνο νούμερα. Ο καθένας έχει μάθει μια δημοσκόπηση ή την έχει δει, άλλος έχει μιλήσει με ένα πολιτικό στέλεχος που έχει έρευνες κ.ο.κ. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων τις τελευταίες μέρες, για να σας το πω, είναι ότι η πρωτιά της ΝΔ στην ευρωκάλπη της Κυριακής θα είναι καθαρή. Περισσότερα, βέβαια, δεν θα πω τώρα.

Από την άλλη, υπάρχει η σιγουριά ορισμένων ανθρώπων πέριξ του Μαξίμου ότι το ματς παίζεται ή έστω ότι η διαφορά θα είναι μικρή, ανεπαίσθητη. Τέλος πάντως, ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. Την ακούω και αυτή την άποψη, χωρίς να τη συμμερίζομαι υποχρεωτικά.

Ο πρωθυπουργός τι πραγματικά πιστεύει όμως; Η έξωθεν μαρτυρία δείχνει ότι πιστεύει το ντέρμπι. Από την άλλη, ο Τσίπρας είναι εξαιρετικός campaigner και το ζει. Αλλά, όπως λέει και ένας φίλος, «η περδικούλα του το ξέρει». Και αυτό μου προκύπτει-και δημοσκοπήσεις να μην ήξερα δηλαδή- από ένα απλό δεδομένο, το οποίο θα σας πω ευθύς αμέσως.

Είμαστε δύο μέρες πριν τις εκλογές. Προ δύο εβδομάδων, ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει παροχές 1,1 δις για φέτος και μερικά δις μέτρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Έχει τεντώσει τον δημοσιονομικό χώρο μέχρι καμπής, προκαλώντας εκνευρισμό στις Βρυξέλλες, προκειμένου να κλείσει την ψαλίδα από τη ΝΔ. Με όλα αυτά, ήλπιζε να κάνει ένα ντεμαράζ, αλλά και να διεισδύσει στο κοινό 55+, το οποίο είναι παραδοσιακά προβληματικό για τον ΣΥΡΙΖΑ; Και ενώ έχει κάνει όλα αυτά, ο πρωθυπουργός έρχεται και εξαγγέλλει και αύξηση της κατώτατης σύνταξης που σήμερα είναι 384 κατά 50 ευρώ για όλους, από του χρόνου. Αν τον ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές δηλαδή.

Τι να πει αυτή η εξαγγελία σε κάποιον ψύχραιμο αναλυτή; Μάλλον δύο τινά. Αρχικά, οι ηλικιωμένοι κατάλαβαν το τρικ με τη «13ησύνταξη», πήραν τα χρήματα που δόθηκαν και από ‘δω παν’ κι άλλοι. Και, το κυριότερο, μάλλον τελικά η ψαλίδα δεν κλείνει και τόσο. Αν έκλεινε, γιατί να κάνει επιπλέον εξαγγελίες;… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments