Μπροστά στην πόρτα του υπέροχου νεοκλασικού της Τουρκικής Πρεσβείας στέκεται η αγαπημένη μου φίλη Duygu Leloğlu, Σύμβουλος Επικοινωνίας της Πρεσβείας, η οποία με υποδέχεται θερμά και με οδηγεί στο απέναντι κτήριο. Η ιδιωτική κατοικία του Πρέσβη είναι εντυπωσιακή. Διασχίζω τον χώρο υποδοχής και το κεντρικό σαλόνι για να βρεθώ μπροστά σε μια έκπληξη. Ένας καταπράσινος κήπος, μια μικρή όαση, πρόκειται να είναι το σκηνικό μου σε αυτή την συνέντευξη. Ο καλεσμένος μου, με υποδέχεται θερμά και η συζήτησή μας ξεκινά μέσα σε ατμόσφαιρα φιλικής διάθεσης.

Ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Burak Özügergin, μιλά αποκλειστικά στην Κορίνα Γεωργίου και το marketnews.gr, στην πρώτη του ζωντανή συνέντευξη, με αφορμή την έναρξη της θητείας του στη χώρα και με τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα αισιόδοξος, μιλά για το κοινό μέλλον Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και την προοπτική για μια ομαλή γειτνίαση. Ο Πρέσβης εξηγεί γιατί οι δυο χώρες πρέπει να συνυπάρχουν ειρηνικά και περιγράφει πώς διευρύνονται οι διάδρομοι επικοινωνίας μεταξύ τους. Τέλος, ο κ. Οζουγκέργκιν μιλά για το Κυπριακό και την επιτακτική ανάγκη επίλυσής του και προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο την Γενοκτονία των Ποντίων…

Facebook Comments