Αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής είναι η κυβέρνηση. Το πράσινο φως έδωσε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό αγνοώντας τις αντίθετες φωνές, τις αντιδράσεις και το “τραύμα” που θα προκαλέσει μια τέτοια κίνηση στο κύρος της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση ήταν ομόφωνη και το σημείο που θεωρήθηκε κρίσιμο και επισημάνθηκε ήταν η σωστή πολιτική διαχείριση του θέματος.

«Η χώρα μας διαθέτει κυβέρνηση η οποία θα πράξει όλα όσα ορίζει το Σύνταγμα και θα οδηγήσει με συντεταγμένο τρόπο τη χώρα σε εκλογές», δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο ρ/σ «News 24/7». Την ίδια στιγμή, σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς κυκλοφορούν φήμες και πληροφορίες από πολλές πλευρές πως η παράταση των επτά ημερών που αποφάσισε ο κ. Τσίπρας και κυρίως το γεγονός ότι μετέθεσε ακόμα και τη συνάντηση που ο ίδιος είχε προαναγγείλει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά μία εβδομάδα -από τις 30 Ιουνίου, στις 7 Ιουνίου- οφείλονται στην προετοιμασία και κατάθεση σχεδίων νόμων της τελευταίας στιγμής, αφενός ως ρουσφέτια σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και κοινωνικές ομάδες και αφετέρου ως «παγίδες» για τη θητεία της επόμενης κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε θέση μάχης όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην προεδρία της Δημοκρατίας. Δημοσιογραφικές και πολιτικές πηγές, εκτιμούν ότι ο κ. Παυλόπουλος ως Νομικός και Συνταγματολόγος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές, ενδεχόμενο που εξετάζουν και στο Μέγαρο Μαξίμου…. Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments