«Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής» επιγράφεται ανάλυση στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες εκλέγουν νέο Κοινοβούλιο. Αλλά οι επενδυτές ψηφίζουν από τώρα: στο προοίμιο πιθανής νίκης της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας προμηθεύονται ελληνικές μετοχές. Στις αρχές της εβδομάδας οι κυριότερες μετοχές συνέχισαν την άνοδό τους στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο δείκτης Athex Composite έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών με 835 μονάδες, αφήνοντας πίσω του το σημαντικό όριο των 830 μονάδων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πάρτι στο χρηματιστήριο είναι μία αντίδραση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Η αντιπολιτευόμενη Ν.Δ. κατάφερε να κερδίσει την αναμέτρηση με μία απρόσμενα μεγάλη διαφορά της τάξεως των δέκα ποσοστιαίων μονάδων (…) Και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που διεξάγονταν παράλληλα, η ΝΔ είχε καθαρό προβάδισμα. Σε πολλές πόλεις και περιφέρειες οι Συντηρητικοί κατοχυρώνουν την υπεροχή τους στον δεύτερο γύρο».

Συνεχίζοντας την ανάλυση, ο ανταποκριτής της Handelsblatt επισημαίνει ότι «μετά τη μεγάλη αποτυχία των ευρωεκλογών ο Τσίπρας επιχειρεί τη φυγή προς τα εμπρός και επισπεύδει για τις 7 Ιουλίου τις βουλευτικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Αλλά οι πιθανότητες να αλλάξει μέχρι τότε το κλίμα προς όφελός του είναι ελάχιστες. Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν μία καθαρή νίκη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, για να σημειώσει ότι «ιδιαίτερα με την προοπτική κυβερνητικής αλλαγής τον Ιούλιο, μετοχές και ομόλογα από την Ελλάδα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές».

Facebook Comments