«Το διάστημα από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός για την προκήρυξη των εκλογών», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ταυτόχρονα το προεδρείο της Βουλής προχωρά σε νομοθετικό έργο με την ψήφιση τεσσάρων νομοσχεδίων και από όσο φαίνεται δεκάδων τροπολογιών μέχρι την Παρασκευή. Με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να βρίσκεται στα “κάγκελα” και τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με το Κίνημα Αλλαγής να αποχωρούν και να καταγγέλουν προεκλογικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας είπε τη βραδιά των ευρωεκλογών ότι θα πάει την επόμενη Κυριακή, μετά το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον ΠτΔ μετά άλλαξε γνώμη και είπε ότι θα πάει στις 10 Ιουνίου, κάτι που δήλωσε και χθες ο κ. Σκουρλέτης. Ωστόσο, σήμερα ο κ. Βούτσης είπε ότι “βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη κανονικότητα”. Στην ερώτηση αν η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά όπως αυτή την εβδομάδα, αν ο πρωθυπουργός πάει στον ΠτΔ στις 13 Ιουνίου, απάντησε πως θα είναι μεν ανοιχτή αλλά χωρίς να γίνεται νομοθετικό έργο. Ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα της Βουλής, ώστε από την ημέρα θυροκόλλησης του Διατάγματος και σύμφωνα πάντα με όσα έχει πει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να υπάρξει το αναγκαίο διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο κ. Βούτσης επέμεινε πως η διεξαγωγή των εκλογών είναι προνόμιο και αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται βροχή νομοσχεδίων και τροπολογιών προς ψήφιση. Με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να αποχωρούν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ να επιφυλάσσονται.

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων και διαβιβάστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες από τον πρόεδρο της Βουλής, οι εργασίες του Σώματος θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στην Ολομέλεια με την ψήφιση δύο κυρώσεων (Αζερμπαϊτζάν και ένα πρωτόκολλο για γενετικούς πόρους), θα συνεχιστούν την Πέμπτη με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ θα κορυφωθούν την Παρασκευή με τη ψήφιση κύρωσης του υπουργείου Υγείας με το Σταύρος Νιάρχος.

Στο μεσοδιάστημα, θα υπάρξει σειρά τροπολογιών από διάφορα υπουργεία, στο πλαίσιο του κλεισίματος των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες. «Ευελπιστώ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα είναι πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα», σχολίασε ο ΠτΔ.

Facebook Comments